URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iulie 2024, 21:33

Ne enervează: Spațiul verde neîngrijit din fața unui bloc de la intrarea în Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locatarii blocului D3 B, nr. 48, de pe Calea Aradului din Oradea, sunt nemulțumiți de starea dezastruoasă a spațiului verde din fața ferestrelor lor. În timp ce zonele verzi ale blocurilor vecine sunt întreținute, a lor este plină de crengi, cu un gard viu netuns și bălării mari.

Sursa problemelor ar fi, spun aceştia, o octogenară care locuiește la parter și care împiedică orice tentativă de curăţenie. În primăvară, când o echipă de muncitori a fost adusă de preşedintele asociaţiei să toaleteze zona, femeia i-ar fi gonit şi înjurat, asumându-şi că va curăţa ea spaţiul verde.

Acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, zona verde a devenit acum un focar de infecţie şi disconfort din cauza vegetaţiei crescute în exces, care nu lasă lumina să intre în apartamentele oamenilor.

Spaţiul neîngrijit, care se află chiar lângă staţiile OTL de tramvai şi autobuz de la intrarea în Oradea dinspre Calea Aradului, atrage pisici sau câini, ba chiar şi oameni ai străzii care îşi fac nevoile acolo. Mai mult, în zonă apar şi şobolani, mai spun locatarii.

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele asociaţiei de proprietari "Vlădeasa", Adrian Roşca, spune că a făcut demersuri pentru curățarea zonei, dar acestea ar fi fost fost îngreunate sau chiar blocate de locatara de la parter. 

Acesta spune că a vorbit cu femeia, dar ea nu se lasă convinsă să îi lase pe muncitorii aduşi de asociaţie pentru a curăţa zona şi se comportă ca şi cum spaţiul verde din faţa blocului ar fi în proprietatea ei privată, nu pe domeniul public. 

Muncitorii au reuşit să cureţe locul doar parţial, fără să taie vegetaţia în exces, pentru că "femeia a spus că a plantat flori", se plânge preşedintele asociaţiei, care susţine că a făcut tot ce ţine de el pentru a îmbunătăţi imaginea din faţa blocului, așadar așteaptă o implicare a autorităților. 

Reprezentanţii Primăriei Oradea precizează că întreţinerea spaţiilor comune este responsabilitatea asociaţiei de proprietari, şi nu a municipalității.

"Asociaţia de proprietari are obligaţia de a intreţine spaţiul. Primăria nu se poate implica în diveregenţele dintre locatari. Preşedintele de asociaţie este cel care trebuie să se impună, mai ales dacă e susţinut şi de alţi locatari", a declarat, pentru BIHOREANUL, Octavian Haragoş, purtătorul de cuvânt al PMO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5032 RON
  • 1 EUR = 4.974 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON