URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 August 2024, 09:00

Mirosul banului: Patronul Nutrientul, supărat că Primăria Sântandrei a aprobat construirea de locuințe în apropierea fermei sale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se simte din nou miasmă de scandal dinspre Palota, acolo unde patronul grupului Nutrientul, Iosif Pazuric, are un complex zootehnic.

La cererea unui dezvoltator imobiliar, Consiliul Local Sântandrei a schimbat anul trecut categoria terenurilor din vecinătatea complexului în uz rezidenţial şi a aprobat parcelarea, implicit construirea de locuinţe.

Chestiunea nu-i miroase a bine lui Pazuric, conştient că viitorii proprietari o să-l ţină în reclamaţii din cauza mirosurilor, iar autorităţile de mediu i-ar putea pune beţe în roate la următoarea autorizare.

Deşi fermierul s-a opus cu vehemenţă schimbării categoriei de folosinţă a terenurilor, edilii comunei l-au refuzat, motivând că dezvoltatorul şi-ar fi asumat disconfortul generat de complexul zootehnic şi a promis că la fel vor face şi clienţii săi.

Prin urmare, proiectul a continuat, aşa că Pazuric a cerut judecătorilor să anuleze Hotărârea Consiliului Local şi, ca urgenţă, să suspende efectele ei. Surpriză, însă!

Deşi Tribunalul Bihor a admis că "autorizarea construcţiilor de locuinţe în imediata apropiere a unei vaste zone industriale este de natură a contura existenţa unei îndoieli serioase asupra legalităţii actului administrativ a cărui suspendare se cere", i-a respins totuşi cererea, pe motiv că procesul pe fond, pentru anularea HCL, "nu se preconizează a fi de lungă durată".

Bihorel are totuşi îndoieli serioase: înregistrat în mai, procesul a primit un prim termen abia în noiembrie...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Banul, bata-l vina
Ca administratie si primar, sa semnezi o asemenea mizerie si sa spui ca e ok, trebuie sa fii putin... mituit? Sunt convins ca si-a luat partea domn' primar si a semnat, ca doar nu il doare pixul. Jenibil cum unii isi vand sufletul, pentru bani si ii doare in cot de cetatenii care vor plati taxe si impozite "puturoase" primariei. In locul lor as obliga primaria sa ii scuteasca de taxe, daca tot inhaleaza "noxe" de porcine, ba mai mult as cere primariei si daune si spor de poluare sub geam!
Postat 28 August 2024, 08:44 de Bubu
are dreptate Pazuric de la Nutrientul
cel putin sa fie neaparat semnat in contract ca isi asuma mirosul si ofera transparenta si avertizare cumparatorilor. Nota de subsol in pliante si reclame la casele puse pe reclama. Bistos ca dezvoltatorul nu planteaza perdea verde si copaci, ca doar mai incap 10 case, fiecare cu curte cat balconul.
Postat 28 August 2024, 02:08 de unu
mancati pulpe de pui din brazilia
nu va deranjeaza pui ieftin care stau 1 lunaa pe vapor si alte cateva luni prin depozite frigorifice,dar va deranjeaza sa mancati carne proaspata.goimi, doar ei pot aprecia asa ceva.
Postat 27 August 2024, 17:18 de florea
piranda bine zici.ce vom manca??
pirando,"pulimea"nu intelege ca mancarea ar trebui sa fie prima grija in viata,sa mananci cat mai "bio" si cat mai de la sursa
Postat 26 August 2024, 17:23 de florea
Ziceți și cine e acest dezvoltator imobiliar? Raita?
Și cine sunt clienții lui pe care nu i-ar deranja să se mute lângă o fermă de porci?
Postat 26 August 2024, 16:17 de CivisUlpianum
Nu distrugeri taranii!!!
In cazul de fata se pune problema ca in timp sa se distruga o ferma! Daca mergem in ritmul acesta curind ce o sa mai mincam?! In cazul acesta carne de la capatul lumii si fara nici un control zootehnic????? Si toate astea pentru ca unii sa se umple de bani? si altii sa spele bani? Cind mi se spune (in journal) ca au unii 16 apartamente si nu mai stiu cite case! Ar fi timpul sa se trezeasca bihorenii!
Postat 26 August 2024, 15:17 de Piranda
Are dreptate porcarul.
Pai e culmea, se muta omul cu afacerea pe camp, unde nu deranjeaza pe nimeni. Apoi unii fac case si apoi il obligi sa se mute iar, ca vezi doamne miroase.
Postat 26 August 2024, 14:56 de vasi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON