URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 17 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2024, 14:49

Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la președinția României, printr-un mesaj video: „Eu nu sunt perfect” (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce și-a dat demisia din funcția de adjunct al NATO și a fost decorat de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos”, Mircea Geoană (66 ani) și-a anunțat miercuri candidatura la alegerile prezidențiale din România printr-un video care poate fi considerat atipic, în care li se adresează românilor, spunându-le că nu este perfect și că problemele din țară nu vor dispărea peste noapte. 

În deschiderea clipului apar imagini cu un regizor care organizează un clip cu Mircea Geoană care să conțină tăieri de panglici, sportivi și muncitori, dar candidatul renunță la idee și se adresează direct privitorilor. 

„Puteam să vă propun o țară perfectă, să mă prezint drept politicianul perfect, să vă spun că toate problemele noastre vor dispărea peste noapte, dar știm că nu asta este realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Țara noastră nu este perfectă. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Putem să ne suflecăm mânecile și să construim împreună o țară în care fiecare voce contează și fiecare efort se vede”, spune Mircea Geoană. 

El continuă, spunând că în țară este nevoie de „o schimbare adevărată” și subliniază că nu va reprezenta partidele, ci oamenii. 

„Candidez la președinția României pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată. Nu va fi ușor. Nu vă promit miracole, dar vă promit ceva real: voi fi aici pentru fiecare dintre voi, voi fi un președinte pentru toți, pentru tineri și pentru pensionari, pentru românii de acasă și cei din diaspora. Voi fi un președinte pentru toți românii, indiferent de etnie sau religie, voi fi președintele oamenilor, și nu al partidelor. Pentru mine nu există PSD-ști, liberali, USR-iști, suveraniști sau UDMR-iști. Sunt aici să vă reprezint pe toți și pe toate. Voi fi președintele națiunii române, apărător al tradițiilor și al credinței noastre, dar și deschis către modernitate și progres. Vremurile nu vor fi ușoare, dar împreună putem să le facem mai bune. România n-are nevoie de perfecțiune, are nevoie de lideri care să vă asculte, să vă înțeleagă, să vă respecte și să se bată pentru voi. Haideți să renaștem împreună!” - este mesajul lui Geoană. 

El este susținut în alegeri de organizația nonguvernamentală România Renaște.

Unul dintre cei mai vizibili români la nivel internațional, Mircea Geoană a fost acuzat recent, printr-o investigație semnată de Emilia Șercan în PressOne, că a plagiat circa o treime din lucrarea sa de doctorat, din rapoarte ale foștilor președinți americani Bill Clinton și George W. Bush. Fostul adjunct al NATO a catalogat dezvăluirea drept „o campanie de fake news”. Ulterior, Comisia de etică de la ASE a decis că Mircea Geoană a plagiat doar 43 de rânduri și două tabele.

Cu ocazia anunțului privind candidatura, G4Media.ro amintește câteva momente importante, unele controversate, din cariera lui Geoană. 

El a mai candidat la prezidențiale în 2009, din postura de președinte al PSD, dar a pierdut în turul secund în fața lui Traian Băsescu. Într-o dezbatere premergătoare scrutinului, Băsescu a dezvăluit că Geoană l-a vizitat pe controversatul mogul Sorin Ovidiu Vântu cu o zi înainte, evenimentul scandalizând electoratul. 

De asemenea, Mircea Geoană a fost exclus din PSD de două ori, prima oară după ce a pierdut alegerile din 2009, iar apoi a fost reprimit în partid. În 2014, el a fost exclus din nou după ce, alături de Dan Șova și Marian Vanghelie, a lansat o serie de critici la adresa lui Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Mare problemă la PNL, căruia i se pregătește locul meritat.
Lumea euro-atlantică l-au pus la colț pe Johannis, după aproape 10 ani de aroganțe personale în fața națiunii care i-a oferit votul și de slugărnicie, în paralel, față de orice cerință a Înaltelor Porți occidentale. Pe de altă parte, a intervenit dezamăgirea față de un alt obedient, generalul cu **** Ciucă, care s-a dovedit a fi penibilitatea maximă în zona politică, internă și/sau externă. În schimb, s-a pus la dispoziția discretă a Înaltelor Porți acest Ciolacu, care a știut să se bage pe sub masă când i s-a cerut, sau să servească la masă când i s-a poruncit. Așa s-a găsit, foarte ușor de altfel, soluția miraculoasă pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, dorită de toate "industriile" euro-atlantice, de la armament la medicamente și de la cele financiare la cele administrativ-instituționale. Aceștia sunt candidații din turul al doilea pentru Cotroceni. Așa că, să nu vă mirați dacă Geoană va fi președintele României, susținut financiar și mediatic de mai multe organizații externe care fac asta de zeci și zeci de ani, iar premier va fi tot Ciolacu, din partea partidului cu cele mai multe voturi câștigate la alegerile parlamentare. Iar cei doi vor avea o foarte bună colaborare, având ambii origini sănătoase în zona în care ordinele se execută, nu se discută.
Postat 11 Septembrie 2024, 20:46 de KP
::::))))))
Mihaela I PUP YOU::::))
Postat 11 Septembrie 2024, 18:09 de Sandu2100
Șef de campanie Paladi?
Se mobilizează toată masoneria să își susțină "fratele"
Postat 11 Septembrie 2024, 17:17 de CivisUlpianum
la alegeri
Daca pana acum alegeam raul cel mai mic, acum vom avea de ales intre un prost si un prostanac ...
Postat 11 Septembrie 2024, 15:54 de oradea_mea_si_a_ta
Titlul corect ar fi..
..că fostul președinte al PSD candidează ca să facă jocul PSD-ului. Ăsta e singurul obiectiv al lui Geoană, din nefericire. Pune umărul în așa fel ca sistemul FSN (PSD+PNL+USR+UDMR) să rămână în picioare, în control.
Postat 11 Septembrie 2024, 15:38 de georgemarian
Prostanacul revine
Daca nu stiti de ce candideaza acest personaj sinistru fara sanse sa castige (evident), este pentru ca cineva l-a aruncat in fata considerand ca prin candidatura lui va eroda masa electorala a unui anume candidat pe care "sistemul" nu il doreste castigator. Orice procent conteaza, unul aici altul 'colo si pac nu mai sunt 20% ca sunt 17% si respectivul a pierdut la mustata intrarea in turul 2. Bineinteles el va primi un os la final. Jalnica mutra.
Postat 11 Septembrie 2024, 15:13 de alexcuce
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4737 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON