URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Septembrie 2024, 18:00

De ce Junior Ranger? O asociație din Oradea a lansat un nou film de promovare a relațiilor bune între om și natură (VIDEO)

Pentru a atrage tinerii, dar nu numai, de partea naturii, asociația Aqua Crisius a lansat un nou film de promovare a activităților de tip junior ranger și a interacțiunilor pozitive între om și natură în ariile naturale protejate.

În aproape 13 minute, producția video prezintă imagini din tabăra pe care asociația a organizat-o în vară în Rimetea, un sat aflat într-o arie protejată din județul Alba. Acolo, 21 de adolescenți cu vârste între 11 și 15 ani, proveniți din trei județe - Bihor, Alba și Suceava - au petrecut patru zile, învățând să respecte și să conserve natura.

Ajunsă la majorat, adică având 18 ani de existență, asociația Aqua Crisius a dus până acum peste 200 de copii în taberele „Junior Ranger”. Unii dintre aceștia au devenit azi voluntari ai organizației și pregătesc activitățile din tabere.

Filmul a fost realizat în cadrul proiectului „Junior Rangers – vectorii implicării comunităților locale în conservare”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

„Filmul de promovare a activității Junior Ranger, realizat de către o echipă profesionistă de filmare, sperăm că va atrage numeroși tineri, și nu numai, de partea naturii și a ocrotirii acesteia în special, transformând participanții taberei Junior Ranger 2024, provenind din comunitățile locale Mogoș (jud. Alba), Aușeu, Salonta și Bulz (jud. Bihor), Ciocănești și Cârlibaba (jud. Suceava), în actori redutabili”, a transmis APS Aqua Crisius, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, filmulețul promovează aria naturală Trascău și comuna Rimetea.

Aqua Crisius a mai lansat, în trecută, și alte filme educative, inclusiv unul dedicat taberelor Junior Ranger și un altul vieții sălbatice a Crișului Repede.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON