URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Februarie 2022, 14:56

Ministerul de Externe recomandă „puternic” românilor evitarea oricărei deplasări în Ucraina

Ministerul de Externe recomandă „puternic” românilor evitarea oricărei deplasări în Ucraina foto: g4media
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul de Eterne a emis duminică un comunicat prin care le recomandă „puternic” cetățenilor români să evite orice deplasare în Ucraina.

Comunicatorii ministerului au mai sfătuit românii să manifeste o atenție deosebită dacă se află în acest stat și să ia în considerare părăsirea teritoriului său în cel mai scurt timp.

Totodată, MAE continuă să recomande ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține tensionată și fluidă”, se mai menționează în comunicat.

Reprezentanții ministerului au calificat ca „foarte limitată” capacitatea de a acorda asistență și protecție consulară cetățenilor români aflați în aceste zone.

Prin același comunicat MAE a mai sfătuit cetățenii români, inclusiv reprezentanții mass-media, „să fie vigilenți, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure și să-și ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă. De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Ucraina să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene”.

Comunicatorii MAE au mai transmis că ministerul este pregătit să acorde protecție și asistență consulară cetățenilor români Ambasada Română de la Kiev precum și oficiile consulare din Odessa, Cernăuți și Solotvino în funcție de zona în care se află.

Cetățenii români își pot anunța prezența în regiune comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactați în situații de urgență prin intervalul portalului www.econsulat.ro.

Majoritatatea țărilor occidentale și-au sfătuit cetățenii să părăsească Ucraina, după ce, potrivit raportărilor Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, în ultimele zile s-au înregistrat circa 2.000 de încălcări ale acordurilor de încetare a focului în regiunile Lugansk și Donețk. În ultimele 24 de ore doi militari ucrainieni și-au pierdut viața în urma exploziilor.

Liderii occidentali au avertizat în ultimele zile asupra imenenței unei invazii ruse în Ucraina după ce, în ciuda anunțurilor făcute de oficialități, armata rusă și nu și-a retras la încheierea exercițiilor militare, trupele masate pe graniță.

Potrivit specialiștilor americani în informații, Rusia are dislocați pe granița cu Ucraina, începând din Belarus până în Crimeea, circa 190.000 de militari și efective de suport. Aceasta este cea mai masivă mobilizare militară din Europa de după încheierea ultimului război mondial.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON