URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 09 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2024, 08:50

Mesaj emoționant al actorului Florin Piersic, aflat la recuperare în Hajdúszoboszló: „Vă iubesc, pentru că am simțit că doriți să mai trăiesc” (VIDEO)

Mesaj emoționant al actorului Florin Piersic, aflat la recuperare în Hajdúszoboszló: „Vă iubesc, pentru că am simțit că doriți să mai trăiesc” (VIDEO) sursa foto: Kanal D
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Îndrăgitul actor Florin Piersic, care la vârsta de 88 de ani a trecut printr-o încercare grea, după ce în luna mai a avut o serie de complicații medicale pornite de la o infecție la genunchiul stâng, se află tot în proces de recuperare, dar declară că se simte bine, chiar din stațiunea maghiară Hajdúszoboszló, unde a înregistrat, prin Kanal D, un mesaj video emoționant către publicul său din România. „Sunt fericit pentru că sunt cu dumneavoastră și pentru că sunt mai bine decât cum am fost”.

În fragmentul filmat, difuzat marți, Florin Piersic spune că rugăciunile și gândurile bune ale oamenilor l-au ținut în viață, povestește ce s-a întâmplat cu el în ultimele luni și mulțumește atât doctorilor care l-au tratat, cât și oamenilor care îl îndrăgesc și care s-au rugat pentru el și i-au transmis gândurile lor bune.

Actorul a mărturisit că, după operația suferită, are probleme de deplasare din cauza piciorului, că a făcut recuperare fizică serioasă, dar mai trebuie să facă în continuare, deoarece medicii îi cer încontinuu „să facă mișcare”, ceea ce îi este greu la 88 de ani, după ce o viață întreagă s-a tot mișcat de colo-colo, „de la prieteni la neprieteni și de la dușmani la nedușmani”. „Trebuia să fiu acum într-o stea și să vă fac cu mâna”, a remarcat artistul.

„Nu știu, deci, să vă răspund dacă o să mă întorc (pe scenă - n.r.) pentru că vreau să revin în condiții foarte bune. Eu nu pot să vin în fața dumneavoastră șchiopătând și căutând un loc în care să mă așez”, a spus Piersic, în stilul său autoironic și savuros, prin care a ținut să demonstreze, încă o dată, că are spiritul, mintea și memoria vii.

Actorul a mai spus că experiența prin care a trecut a fost traumatizantă, dar că a simțit că acolo sus cineva îl iubește, invocându-și părinții și pe sora sa, Lucia Piersic, care a murit de copilă, la vârsta de 15 ani, înecându-se în Prut, în timp ce încerca să-și salveze colega de bancă.

„Așa mi-a fost mie scris, am avut pe cineva, undeva... Sora mea, care mă iubea grozav... Sau părinții, pe care aș dori atât de mult să-i am alături de mine...”, a spus Florin Piersic, precizând că cea care îi stă la propriu alături, inclusiv la Hajdúszoboszló, este soția sa „unguroaică” Anna Piersic, despre care a subliniat că îi poartă numele, deși mulți încă îi zic după numele de dinainte, Török.

Maestrul a spus, în finalul înregistrării, în lacrimi, că abia așteaptă să se întoarcă acasă, în România. „Îmi vine să plâng! Aici (în România – n.r.) e țara în care m-am născut, aici vreau să mor, aici vreau să mai trăiesc. Sunt, rămân și o să fiu întotdeauna al dumneavoastră, actorul dumneavoastră, omul dumneavoastră, cel care v-a iubit și vă iubește, în primul rând pentru faptul că am simțit că doriți să mai trăiesc...”.

Vezi aici întreaga înregistrare cu Florin Piersic, difuzată de Știrile Kanal D:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu mai vin clujenii la Felix.
E groasă rău dacă se duc mai încolo, numulțiumiți de raportul cost/beneficiu. Iar când va fi și A3 gata pe partea asta de țară, dar și calea ferată nouă, de la Cluj spre Borș, o să fie la Felix chiar pustiu.
Postat 09 Octombrie 2024, 10:14 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.529 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON