URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 09 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2024, 08:21

CSM Oradea a învins campioana Germaniei, Waspo Hannover, la ea acasă, în prima etapă din Liga Campionilor Europeni la polo

CSM Oradea a învins campioana Germaniei, Waspo Hannover, la ea acasă, în prima etapă din Liga Campionilor Europeni la polo Foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea au debutat cu o victorie foarte importantă în faza principală a grupelor Ligii Campionilor Europei. Marţi seară, la Magdeburg, formaţia bihoreană a învins campioana Germaniei, echipa Waspo Hannover, cu scorul de 11-10, după ce a condus în permanenţă pe tabela de marcaj.

Debutul jocului a fost foarte bun pentru trupa pregătită de Petar Kovacevic şi Ciprian Cîmpianu, care a marcat primele trei goluri prin Gardasevic şi Gusarov, acesta din urmă înscriind de două ori, ultima dată din penalty. Gazdele au înscris şi ele primul gol, dar CSM a replicat cu alte două reuşite, semnate de Belenyesi şi Gardasevic. A fost 5-1 pentru echipa orădeană, dar până la prima pauză şi jucătorii echipei germane au mai înscris o dată, prin Lukas Kuppers, iar după 8 minute de joc CSM se afla în avantaj cu trei goluri.

În sfertul II, Levente Vancsik a înscris pentru a duce echipa orădeană din nou la patru goluri avans. Au marcat şi nemţii prin Sekulic, dar David Belenyesi a surprins cu un gol aproape de la jumătatea bazinului. În pauza mare s-a intrat cu scorul de 7-3 pentru Oradea.

Primele minute ale sfertului III au fost foarte bune pentru gazde, care au reuşit trei goluri consecutive, prin Milardovic şi Buha de două ori, iar scorul s-a strâns la 6-7. Totuşi, Ivan Gusarov şi Petar Velkic au marcat la timp pentru a readuce CSM-ul în avantaj de trei goluri, scor 6-9.

Până în ultima pauză fiecare formaţie a mai înscris de câte două ori, prin Antonio Buha şi Lukas Kuppers, gazdele, respectiv Nichita Ilisie din penalty şi Tiberiu Negrean, iar înaintea ultimului sfert poloiştii bihoreni aveau un avantaj de trei goluri, scor 8-11.

În sfertul IV jucătorii echipei Hannover au încercat să vină peste adversar, să pună presiune, au marcat de două ori, prin Marko Macan şi Denis Strelejic, dar doar atât, pentru că portarul Dobozanov a fost din nou la înălţime, iar tactica de a ţine de rezultat a dat roade. Formaţia orădeană, situată pe locul 3 anul trecut în campionatul României, a învins la ea acasă campioana Germaniei, cu scorul de 11-10.

Prin acest succes, CSM se situează pe locul 2 în Grupa A după prima etapă a Ligii Campionilor Europeni, după Novi Belgrad, formaţie care a învins tot marţi seara, acasă, campioana României, Steaua Bucureşti, cu scorul de 11-7.

În jocul de la Magdeburg, pentru CSM Oradea, Ivan Gusarov a marcat 3 goluri, Filip Gardasevic şi David Belenyesi au înscris câte 2 goluri, iar Tiberiu Negrean, Nichita Ilisie, Levente Vancsik şi Petar Velkic au avut câte o reuşită.

În etapa a II-a a Grupei A, CSM Oradea va juca acasă, la Bazinul Ioan Alexandrescu, marţi, 15 octombrie, de la ora 21, cu Novi Belgrad. Tot atunci, dar de la ora 19:15, la Bucureşti, Steaua va primi vizita celor de la Waspo Hannover.

Reamintim că în faza principală a grupelor Ligii Campionilor Europeni la polo sunt patru serii a câte patru echipe, care joacă după sistemul fiecare cu fiecare, acasă şi în deplasare. La final, primele două clasate se vor califica pentru faza următoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.529 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON