URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 August 2024, 19:00

Meci decisiv marți la Oradea, în Cupa României: FC Bihor joacă cu CSM Reşiţa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După victoria de la Buzău, din cadrul campionatului Ligii a II-a, fotbaliştii de la FC Bihor Oradea s-au întors acasă şi pregătesc dubla cu CSM Reşiţa, pe care o au în această săptămână. Astfel, marţi de la ora 17, în Cupa României, și vineri de la ora 18, în campionatul Ligii a II-a, cele două formaţii se vor întâlni la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.

Partida de marţi, din cadrul play-offului Cupei României, a fost prefaţată luni cu o conferinţă de presă la care au participat directorul tehnic al clubului FC Bihor, Gustavo Aragolaza, directorul tehnic asistent Cristian Oros şi portarul Rodrigo Accinelli, acesta din urmă cu evoluţii foarte bune la ultimele meciuri.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu, pentru că vom evolua împotriva unei echipe foarte bune. Dar, după această victorie pe care am obţinut-o în deplasare, în campionat, cred că băieţii vor avea o încredere mai mare că putem juca de la egal la egal cu toate echipele. Încercăm să pregătim meciul în cel mai bun mod posibil. Ne-am uitat la Reşiţa, este o echipă foarte puternică, dar o să încercăm să dăm totul”, a declarat directorul tehnic Gustavo Aragolaza.

Victoriile care au adus liniştea

Tehnicianul a apreciat că cele două victorii din săptămâna precedentă le conferă o linişte în plus în pregătirea următoarelor jocuri.

„Cele două rezultate importante de săptămâna trecută reprezintă rodul muncii noastre pe care am depus-o de când am venit la club. Aceste rezultate ne dau şi încredere că o să avem un parcurs bun pe viitor. Au fost două meciuri foarte grele, pentru că Argeşul este la un nivel foarte bun, iar la Buzău a fost o deplasare foarte lungă, plus terenul de acolo, care a fost sintetic, dar ne bucurăm că am legat două victorii”, a afirmat Gustavo Aragolaza.

Directorul tehnic s-a referit şi la începutul mai slab de joc al elevilor săi din ultimele două partide. „Avem problema aceasta de concentrare în primele minute, dar, din fericire, în repriza a doua am făcut anumite schimbări, iar în urma lor ne-am apropiat victoria. Este bine că până la urmă s-a terminat cu bine, dar trebuie să lucrăm mai mult la mentalitate”, a mai precizat tehnicianul argentinian.

După deplasarea de la Buzău, jucătorii orădeni au avut o zi liberă, iar luni de la ora 18 au programat antrenamentul oficial înaintea disputei de marţi din Cupa României. Nu sunt probleme de efectiv înaintea acestui joc, toţi componenţii lotului fiind apți.

Meci greu, cu adversar puternic

„Cu siguranţă, va fi un meci foarte greu, cu un adversar puternic, dar sper să o ţinem pe aceeaşi linie, pentru că avem un parcurs bun şi sperăm să obţinem rezultatul la care ne aşteptăm, adică să ne calificăm”, a declarat portarul Ricardo Accinelli, care a intrat rapid la sufletul suporterilor, după intervenţiile foarte bune pe care le-a avut la ultimele meciuri.

El a menţionat şi că s-a integrat foarte bine la Oradea. „La Oradea mă simt foarte bine, este un oraş foarte frumos. Clubul ne asigură cam toate condiţiile de care are nevoie un fotbalist. Sunt foarte bucuros că pot să dau o mână de ajutor echipei. De fiecare dată, eu încerc să ajut echipa cu ce pot. Acum, dacă la aceste meciuri, eu am avut intervenţii bune, poate pe viitor vor fi alţi colegi de ai mei care vor avea evoluţii bune şi vom câştiga meciurile datorită lor. De altfel, şi la ultimul meci, Ioan Hora şi Sergiu Jurj au contribuit decisiv, s-a văzut în a doua repriză, mai ales după ce a intrat Hora”, a afirmat portarul argentinian.

Referitor la competiţiile în care este angrenat cu formaţia roş-albastră, Accinelli a menţionat: „Este un nivel bun, nu e nicio diferenţă între echipele care se bat la campionat. Nivelul Ligii a II-a este unul echilibrat şi avem de a face cu un campionat foarte competitiv”.

Program încărcat

Pentru că echipa orădeană vine după două jocuri pe care le-a avut la un interval de doar câteva zile săptămâna trecută şi pentru că în această săptămână urmează alte două partide dificile într-o perioadă de doar patru zile, Gustavo Aragolaza s-a referit şi la strategia de abordare a meciurilor, în funcţie de utilizarea jucătorilor.

„O să încercăm să facem un prim 11 competitiv, sunt meciuri foarte apropiate unul de celălalt, iar recuperarea este foarte importantă în această perioadă”, a conchis tehnicianul.

Jocul de marţi de la ora 17, programat la Stadionul Iuliu Bodola în cadrul play-offului Cupei României la fotbal, va fi arbitrat la centru de timişoreanul George Cătălin Roman.

La cele două tuşe, arbitri asistenţi vor fi: Florian Alexandru Vişan şi Daniel Vlase, ambii din Galaţi. Arbitru de rezervă a fost desemnat Florin Ovidiu Mazilu din Satu Mare, iar observator pentru arbitri, Marcel Savaniu, tot din Satu Mare. Delegat pentru joc va fi bucureşteanul George Valentin Gîdea.

Parcursul echipelor

Reamintim că, până să ajungă în play-off, FC Bihor a trecut în Cupă de: Crişul Sântandrei, pe care a învins-o în deplasare cu scorul de 2-1, şi de Gloria Lunca-Teuz Cermei, formaţie de care a trecut, tot în deplasare, cu 6-2, după prelungiri.

De partea cealaltă, CSM Reşiţa, fiind mai bine cotată, a intrat direct în turul III al Cupei României, unde a întâlnit, în deplasare, echipa CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, pe care a învins-o cu scorul de 2-0.

În campionat, după patru etape, CSM Reşiţa ocupă locul 3, cu 8 puncte, în timp ce FC Bihor se află pe poziţia a 6-a, cu 7 puncte. Sâmbătă, în etapa a 4-a a Ligii a II-a, dacă FC Bihor s-a impus în deplasare, pe terenul celor de la Metalul Buzău, cu scorul de 2-1, în schimb CSM Reşiţa şi-a câştigat la limită, cu 1-0, jocul de acasă cu CSM Focşani.

Clubul FC Bihor reaminteşte că accesul spectatorilor pe stadion la meciul de marţi va fi permis începând cu ora 15, abonamentele nu sunt valabile la acest joc, iar 20% din încasări vor fi donate pentru a susține tratamentul micului Rareș Alexandru.

Jocul FC Bihor – CSM Reşiţa va fi televizat şi va putea fi urmărit în direct pe canalele Digi Sport şi Prima Sport.


Programul jocurilor din play-offul Cupei României la fotbal:

Marţi, 27 august

Ora 17:00 FC Bihor Oradea – CSM Reșița

Ora 17:30 Minaur Baia Mare – SCM Rm. Vâlcea

Ora 17:30 Sănătatea Servicii Publice – AFC Câmpulung-Muscel 2022

Ora 19:00 CSC Dumbrăvița – ACS Petrolul 52

Miercuri, 28 august, ora 17:30

Concordia Chiajna – Politehnica Iași

CSM Focșani – Hermannstadt

CSM Alexandria – FC Botoșani

CSM Pașcani – Ceahlăul Piatra Neamț

CSM Unirea Alba Iulia – FCU 1948 Craiova

FC Agricola Borcea – CSM Slatina

SC Popești-Leordeni – Unirea Ungheni 2018

Ora 19:00 FC Voluntari – Dinamo 1948

Joi, 29 august

Ora 17:00 Metalul Buzău – Universitatea Cluj

Ora 17:30 CS Afumați – Gloria Buzău

Ora 17:30 AFK Csikszereda – Unirea Slobozia

Ora 17:30 Campionii FC Argeș – Corvinul 1921 Hunedoara

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON