URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Octombrie 2022, 16:00

Maternitatea din Oradea ar putea să fie reabilitată energetic cu bani europeni, prin PNRR

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea își propune să reabiliteze energetic clădirile Maternității Oradea, aflate în subordinea Spitalului Județean, folosind bani europeni, pe care speră să-i obțină prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Într-o ședință anume convocată, consilierii locali orădeni au aprobat miercuri planul de amplasament al construcțiilor de pe Calea Clujului nr. 50, document care trebuia actualizat în vederea depunerii proiectului.

Primarul Oradiei, Florin Birta, le-a explicat consilierilor contextul în care municipalitatea depune un nou set de proiecte ce ar putea fi finanțate prin PNRR. 

„Pe componenta 5 din PNRR (n.r. – numită Valul Renovării) au fost alocate niște sume pentru fiecare județ în parte, privind reabilitarea energetică a unor clădiri publice și a unor clădiri rezidențiale. Județul Bihor a depus proiecte până la limita acelei sume, dar alte județe din țară nu au reușit să o facă, și atunci Ministerul Dezvoltării a decis să redistribuie acele sume printr-un apel care se va deschide săptămâna viitoare, proiectele fiind în concurență cu altele din țară”, a spus Birta în deschiderea ședinței extraordinare de Consiliu Local.

Clădirile Maternității din Oradea ar putea astfel să beneficieze de finanțare europeană pentru eficientizarea energetică. Proiectul care va conține detalii despre felul în care s-ar face această eficientizare urmează să fie supus votului în Consiliul Local într-o ședință ce va avea loc vineri. 

Tot atunci, aleșii orădenilor vor analiza și își vor exprima votul asupra altor 17 proiecte ce vizează reabilitarea energetică a unor imobile din Oradea prin noul apel în cadrul PNRR. Valoarea totală a noilor proiecte se ridică la 40 de milioane de euro. 

În prima etapă de alocare a acestor fonduri, cea în care județele au avut puși bani deoparte, Oradea a depus proiecte tot în valoare totală de 40 de milioane de euro, vizând 11 școli și grădinițe, bazinul acoperit din municipiu, plus 23 de blocuri. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
se vede cine isi da interesul
si cate fonduri UE a atras Mang cu Pasztor? si cladirea fostei policlinici, preferau sa o dea la constructorul Salard, firma de casa, prin imprumuturi la banca si buget propriu care nu e sub auditul UE. Se stie doar PSD si FIDESZ sunt independenti si autonomi. A trebuit sa vina Bolojan cu PNL sa mute renovarea pe finantare gratis. Cu Madar si Sarca si PeSeDeul renovam so noi un spital pe cincinal, nu cate 3, iar cand se terminau fondurile alocate orasului, nu mai dadeau din coate pentru sedinte extraordinare de consiliu, pentru realocari de fonduri de la primarii lenesi din alta parte (cum sa furi de la saraci?), ca doar birocratia si functionarimea sub ei sunt ca si la sindicat, lucru de la 10 la 3 si 4 zile pe saptamana
Postat 05 Octombrie 2022, 21:32 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON