URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Ianuarie 2024, 18:18

Magazinul Selgros din Oradea, amendat cu 56.000 de lei pentru mucegai, mâzgă, rugină şi echipamente neigienizate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Magazinul Selgros din cartierul Nufărul din Oradea a fost amendat cu 56.000 de lei, după un control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), în cadrul căruia au fost descoperite mai multe nereguli, inclusiv echipamente murdare, mucegai, rugină şi depuneri de mâzgă. Zona de produse congelate a fost închisă temporar, din cauza depunerilor de gheaţă.

Detalii despre amendă şi nereguli au fost transmise, miercuri, printr-o informare de presă de şeful CJCP Bihor, Giani Bura.

Controlul a fost făcut luni şi a făcut parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate la nivel naţional în lanţul de hipermarketuri Selgros de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Concret, comisarii au descoperit că magazinul din Oradea a scos la vânzare legume şi fructe nesortate, cu urme de mucegai şi depreciate, mai multe produse cu ambalaje deteriorate ori rupte, produse neprotejate de arsurile provocate de frig ori produse ambalate ce aveau depuneri de gheață în interior și deformări.

De asemenea, mai multe spaţii frigorifice, precum şi zona de producţie preparate din carne au fost găsite murdare, cu resturi de ambalaje, cu praf, mâzgă, rugină în zona de sub blatul de jos şi praf în sistemul de ventilaţie.

Alte nereguli depistate de comisari au fost echipamente utilizate în zona de coacere cu depuneri de rugină şi resturi alimentare şi "⁠lipsa unei evidențe privind producţia de produse de patiserie coapte în unitate, care să permită stabilirea cantităţii coapte în ziua în curs".

Ca atare, reprezentanţii CJPC Bihor au scris şase amenzi în valoare totală de 56.000 de lei.

În plus, au dispus oprirea temporară, până la remedierea problemelor, a prestării serviciilor în zona cu aparate frigorifice şi oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alterate în valoare de 16.200 de lei.

La nivel naţional, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a verificat în total 23 de magazine Selgros şi a aplicat amenzi în valoare de 450.000 de lei.

Totodată, comisarii ANPC au închis, din cauza problemelor depistate, pentru o perioadă de 6 luni, magazinul Selgros din Iaşi şi au propus închiderea temporară pentru o perioadă de 6 până la 12 luni a magazinului Selgros Băneasa din Bucureşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Daca nu faci tu cu mana ta in casa...
...in limita posibilitatilor desigur, si cumperi din comert, iti dai banii tai pe toate r*haturile lor. Acelasi jeg e peste tot. De la cel mai mare restaurant Michelin (https://www.theguardian.com/world/2016/nov/25/denmarks-only-three-star-restaurant-fined-for-hygiene-breaches) pana la shaormeria de langa tine, toate sunt niste jeguri, unde iti dai banii munciti pe tot felul de c*caturi. Asta e realitatea. Asa ca bagati pro*tilor comezi pe Glovo, Tazz etc, sau mergeti in oras sa mancati pe la restaurante, food-court-uri si dati banii vostrii pe jegurile ce vi le servesc astia voua si familiilor voastre. Iar daca preferati la mall: https://cluj24.ro/foto-mucegai-insecte-si-rugina-la-food-court-ul-iulius-mall-cluj-amenzi-de-300-000-de-lei-de-la-opc-192232.html :)))))))))))))))))))
Postat 31 Ianuarie 2024, 20:04 de Szaby_Oradea
Valoare amenzii este virtuala....
....pentru ca de fapt contravenientul plateste undeva la 1/4 din suma (daca nu sunt contestatii). Toate institutiile practica aceasta metoda pentru ca da bine pe sticla Se lauda cu valoarea maxima a amenzilor, dar in buget intra mult mai putin Cereti cuantumul platit efectiv, si veti avea surprize.
Postat 31 Ianuarie 2024, 19:04 de Advertorial
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON