Lucrările pentru construirea celor 9,33 kilometri ai centurii Beiuș au fost reluate după scurta vacanță de iarnă a muncitorilor și au ajuns la un stadiu fizic de 50% din volumul proiectat, a anunțat Consiliul Județean Bihor printr-un comunicat dat publicității vineri.
Potrivit acestuia, în cursul lunii ianuarie și în cea următoare vor fi montate toate cele 336 grinzi din suprastructura podurilor și a pasajelor, până acum fiind montate 214.
„Din cei peste 9 km ai centurii, a fost turnat al doilea strat de asfalt pe o lungime de 2,3 km. Lucrările de asfaltare vor începe în primăvară, după terminarea lucrărilor la poduri și pasaje și îmbunătățirea vremii. La începutul verii se va așterne pe toată lungimea centurii și ultimul strat de asfalt, cel de uzură. După ce se vor realiza și marcajele, în vara acestui an centura va fi deschisă traficului”, a precizat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.
Centura Beiuș va avea o lungime totală de 9,33 kilometri și este compusă din două tronsoane.
Primul, cu lungimea de 7,3 kilometri, începe din DN76, traversează Crișul Negru și drumul comunal DC 231, ocolind Beiușul la vest, apoi trece peste calea ferată și peste râu și revine în DN76 printr-o curbă la dreapta.
Al doilea tronson are o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani, pentru a face legătura între primul sector al centurii și drumul județean DJ 764 Beiuș - Roșia - Aleșd și a asigura accesul către viitorul Parc Industrial Beiuș.
Lucrările sunt realizate de asocierile Drum Asfalt (Oradea), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi (Turcia), Obras Publicas y Regadios (Spania) și OPR Asfalt (Timișoara), pentru primul tronson, contra sumei de 269,464 milioane lei (fără TVA) și respectiv Drum Asfalt - Ile Viorel Construct , contra sumei de 15,589 milioane lei (fără TVA).
Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 - 2020, în parteneriat cu CNAIR.
În prezent, CJ Bihor derulează lucrări la 8 drumuri noi, cu o lungime totală de 68 km: centurile Beiuș, Aleșd (5,8 km), Sântandrei (5 km), Nojorid (8,4 km), Sânmartin (8 km), Oșorhei (5,8 km), Biharia (8,7 km) și Inelul Metropolitan Oradea (17 km).
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.