URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 03 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Octombrie 2024, 16:39

Lucrări cu întârziere. Închiderea străzii Avram Iancu se prelungeşte cel puţin până la finalul lunii octombrie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Închiderea străzii Avram Iancu pentru traficul auto, programată iniţial până la începerea anului şcolar, se va prelungi cel puţin până la finalul lunii octombrie.

Un şantier pe tronsoane

Împărţit în trei etape, delimitate de intersecţia cu străzile Cuza Vodă, Mihail Kogălniceanu şi Evreilor Deportaţi, şantierul aia dacă a trecut de jumătatea distanţei până în dreptul Liceului Teoretic Aurel Lazăr.

"Pe primul tronson, delimitat de străzile Iuliu Maniu şi Cuza Vodă, au fost înlocuite toate reţelele din subteran şi s-a finalizat turnarea stratului de beton. Pe cel de-al doilea tronson, în cursul zilei de astăzi constructorul ar trebui să finalizeze reţelele, mâine să amenajeze intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu, iar săptămâna viitoare să înceapă lucrările de betonare", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

După închiderea lucrărilor de pe cel de-al doilea tronson, cel mai probabil din cea de-a doua parte a săptămânii viitoare, constructorii vor începe săpătura la ultima porţiune cuprinsă în contract, delimitată de intersecţiile străzii Avram Iancu cu străzile Mihail Kogălniceanu şi Evreilor Deportaţi.

"Pe ultimul tronson nu s-a lucrat încă nimic. Constructorii s-au concentrat pe lucrările din intersecţia străzii Avram Iancu cu Evreilor Deportaţi pentru a putea fi reluată circulaţia auto odată cu începerea anului universitar", a explicat Marchiş.

"Au fost decalate"

Lucrările sunt întârziate faţă de programările făcute. "Miercuri ar fi trebuit să fie finalizate toate lucrările la reţele. Acestea au fost însă decalate. La punerea în operă constructorul a descoperit că are de făcut mai multe branşamente pentru Compania de Apă Oradea şi pentru Termoficare, iar asta a prelungit termenul de execuţie", a explicat Marchiş.

Avansarea lucrărilor a fost îngreunată și de adâncimea mare de lucru, pe alocuri de 7 metri, la care au trebuit puse conductele de canalizare menajeră, descoperirea unor infiltraţii de apă care au trebuit drenate în intersecţia străzilor Avram Iancu şi Evreilor Deportaţi şi perioadele cu precipitaţii care au împiedicat sudura reţelelor de termie.

Având în vedere realităţile din teren, termenul de finalizare a lucrărilor, anunţat iniţial pentru începerea anului şcolar iar apoi pentru jumătatea lunii octombrie, va fi amânat din nou.

"Un termen realist pentru închiderea lucrărilor va este cel mai probabil sfârşitul lunii octombrie. Termenul de predare depinde de lucrările suplimentare care ar putea să apară şi de starea vremii", a mai explicat directorul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, strada Avram Iancu a fost închisă traficului auto pe 17 iulie. Conform programării municipalităţii, constructorii urmau să lucreze peste vară, când elevii şi studenţii sunt în vacanţă, iar traficul auto este mai relaxat.

Cu ocazia lucrărilor, constructorul Avril avea să înlocuiască reţelele de apă, canalizare şi termoficare şi conectarea lor cu conductele existente pe străzile învecinate precum Cuza Vodă, Mihail Kogălniceanu şi Demetriu Teiuşanu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Birta la DNA?
Pariu ca nu va fi gata nici in 1 Decembrie si se v-a deschide deodata cu minunatul pasaj din Decebal, in 31 Decembrie 2024? :)
Postat 03 Octombrie 2024, 18:57 de mr_right
7 metri
Tot e bine ca n-au descoperit ceva sit arheologic ca ar dura și mai mult , ca să nu zic de riscul de stopare al șantierului( având în vedere adâncimea la care se sapa.)
Postat 03 Octombrie 2024, 17:28 de Simonette
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4952 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON