URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2023, 16:11

Iulie 2023 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Terra

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Serviciul european privind schimbările climatice Copernicus a informat că iulie 2023 a fost cea mai caldă lună din istoria măsurătorilor de pe Terra și a bătut, cu 0,33°C, recordul anterior, care fusese înregistrat în luna iulie 2019.

Potrivit AFP, citată de Spotmedia.ro, în iulie 2023, lună marcată de canicule şi incendii în întreaga lume, s-a înregistrat o temperatură a aerului cu 0,72°C mai caldă decât media recentă (1991-2020) a lunilor iulie.

De asemenea, după primele şapte luni ale anului, 2023 este, pentru moment, al treilea cel mai cald an înregistrat vreodată.

Pe de altă parte, iunie 2023 a fost cea mai călduroasă lună iunie la nivel global din istoria măsurătorilor meteo prin prisma temperaturilor înregistrate în apa mărilor şi în aer, potrivit aceluiaşi serviciu Copernicus, finanţat de Uniunea Europeană.

Serviciul european Copernicus şi-a bazat concluziile pe analize generate cu ajutorul computerelor, care au folosit miliarde de date furnizate de sateliţi, nave, avioane şi staţii meteorologice din lumea întreagă.

„Aceste recorduri au consecințe cumplite atât asupra oamenilor, cât și asupra planetei expuse unor evenimente extreme și intense”, a spus Samantha Burgess, director adjunct al Serviciului Copernicus.

sursă grafic: climate.copernicus.eu

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Puțin cam exagerat titlul
E cea mai caldă de când se fac măsurători. Și după cum arată în graficul prezentat, nu se fac măsurători nici de 100 de ani. De-a lungul istoriei acestei planete se știe că au mai fost ere glaciare. Dar Greta ne arată că noi distrugem planeta. E doar un ciclu. Un ciclu natural, care s-a mai întâmplat în trecut. Nu zic că nu trebuie să reducem poluarea, dar să nu-mi zică nimeni nimic despre poluare, eu care fac 10.000 km/an cu un consum de 6, când despre camioane nu se vb, care consuma 25l și fac 10.000 km/lună! Să nu-mi zică nimeni nimic că trebuie să reduc poluarea, cât timp încă văd în trafic rabe și camioane roman din anii 90. Hai să rezolvăm cu marii poluatori și după aia cu mine. Să nu mai zic că mașinile electrice numai eco nu sunt! Ce o să faceți peste 10 ani cu bateriile electrice? Au fost studii care au arătat că în fabricarea unei mașini electrice se obțin mai multe tone de CO2 decât din fabricarea unei mașini cu motor termic. Să nu mai spun de curentul electric care încă mai este produs în centrale pe cărbune, foarte poluatoare! E doar o modă această tendință de mașini electrice. Ne ducem draq ca specie...
Postat 09 August 2023, 08:44 de Vio_427
Manipulare ordinară.
Unde a fost asta? La Polul Nord probabil, din moment ce la Polul Sud a fost un frig de a crescut suprafața Antarcticii, după cum ne arăta Serviciul de Meteorologie din Chile. Iar chilienii chiar pot măsura corect distanța de la ei până la locul cu pricina.
Postat 09 August 2023, 08:28 de KP
Google
Marea-Resetare-faza-a-II-a-Razboinicii-Climatici-intra-in-criza-de-Timp
Postat 08 August 2023, 21:32 de excalibur
RAZBOI
Dupa razboiul cu terorismul am avut razboiul cu covidul, urmeaza razboiul cu schimbarea climatica. Azi noapte au fost 14 grade. Deh, e august...
Postat 08 August 2023, 21:28 de excalibur
Copernicus
100% nu cred!!!
Postat 08 August 2023, 19:03 de Maikeltroll
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON