Peste 100 de pompieri militari au intervenit, vineri, la incendiul de mare amploare izbucnit la sediul firmelor Black Sea Suppliers şi Cargus de pe Calea Borşului Borşului şi au reuşit să stingă flăcările după circa 2 ore şi 20 de minute, după cum se arată într-un comunicat transmis vineri de mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.
Mai precis, apelul la numărul unic 112 s-a făcut în jurul orei 10.10, iar flăcările au fost lichidate în jurul orei 12.30.
"Incendiul a fost localizat în aproximativ 40 de minute şi stins în jurul orei 12.30, echipajele de pompieri militari acţionând în continuare şi la această oră pentru căutarea şi lichidarea focarelor ascunse şi înlăturarea efectelor negative", a precizat Roşca.
Trei persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor: un angajat care a suferit arsuri uşoare, de gradul I, la mâini şi alţi doi care au avut atacuri de panică.
Foto: Ovi D. Pop
Nu se ştie cauza
Aşa cum BIHOREANUL a scris, hala întinsă pe 4.000 de metri pătraţi a ars generalizat, dar pompierii au reuşit să salveze clădirea administrativă, lipită de imobilul cuprins de flăcări.
"Acţiunea de stingere a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări masive de gaze şi fum", a mai spus Roşca.
Pompierii urmează să stabilească cuantumul estimativ al pagubelor şi cauza probabilă a incendiului.
Foto: Paul Lelea
Muncitorii aflaţi la faţa locului au declarat jurnaliştilor că focul ar fi izbucnit în depozitul Black Sea Suppliers, unde erau materiale şi echipamente sanitare şi de climatizare, şi s-a extins cu repeziciune la depozitul vecin, separat doar de un perete, al firmei de curierat Cargus.
Printr-o solicitare transmisă prin e-mail, BIHOREANUL a solicitat firmei Cargus detalii despre pagubele provocate de incendiu şi despre modul în care clienţii care îşi aşteaptă coletele vor fi despăgubiţi, dar până la publicarea acestui articol, compania nu a răspuns.
Mobilizare masivă
Comunicatul ISU Bihor mai arată că misiunea de vineri a fost coordonată în teren de inspectorul şef, general de brigadă Sorin Caba.
El a ordonat suplimentarea forţelor de intervenţie, astfel că pentru împiedicarea propagării flăcărilor la clădirea administrativă, un număr de peste 100 de pompieri militari din cadrul a 4 subunităţi au acţionat cu 10 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 3 autospeciale de lucru la înălţime şi 1 autospecială de descarcerare grea.
De asemenea, la locul intervenţiei au fost mobilizate şi alte şase autospeciale de suport logistic (care au transportat personal de intervenţie, combustibil, spumogen, butelii cu aer comprimat etc.).
Concomitent cu acţiunea de localizare şi lichidare a focarelor, au fost constituite echipe de căutare-salvare care au verificat toate spaţiile din interiorul clădirii administrative pentru salvarea eventualelor victime. Din fericire, nu au fost victime.
Foto: Paul Lelea
La locul incendiului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Gărzii de mediu şi al furnizorilor de utilităţi. Echipele specializate ale furnizorilor de gaz şi energie electrică au întrerupt alimentarea cu gaz şi curent a obiectivului
"Deşi mesajul RO-Alert pentru avertizarea populaţiei a fost pregătit imediat după primirea apelului care sesiza producerea evenimentului, nu s-a impus transmiterea acestuia întrucât norul de fum nu se îndrepta spre zonele de locuinţe din municipiu şi zona metropolitană", a mai transmis ISU Bihor.
foto: ISU Crişana
Vezi mai jos videoreportaj. Video: Paul Lelea
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.