URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iulie 2024, 15:11

Ionuț Mânz e bihoreanul care va juca la Cupa Mondială de fotbal!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Italia va fi gazda Campionatului Mondial de fotbal, competiție rezervată beneficiarilor de transplant. Competiția se va desfășura în perioada 8-14 septembrie, în localitatea Cervia, iar din lotul echipei României face parte și bihoreanul Ionuț Mânz, fostul căpitan de echipă de la Victoria Avram Iancu. El va fi chiar căpitanul naționalei României.

În februarie 2022 Ionuț a suportat, cu succes, un transplant de rinichi, iar acum revine pe terenul de fotbal în tricoul echipei naționale și cu banderola pe braț. Este ediția inaugurală a competiției pe plan mondial și nu va fi ușor pentru băieții noștri. Australia, Chile, Spania, Italia, sau Irlanda au chiar campionate interne.

„Prin componența ei, echipa este reprezentativă pentru segmentul pacienților post transplant, reunind beneficiari de transplant de cord, renal și hepatic. Din păcate este reprezentativă și pentru faptul că boala nu alege și nu întreabă, așa că echipa are în componență antrenor profesionist (licența UEFA), medic de meserie (specialist UPU), inclusiv jucători de fotbal. Ce-i leagă pe toți, pe lângă experiențele similare de boală, este iubirea pentru fotbal și recunoștința pentru donatori, pentru familiile care au acceptat donarea, pentru echipele medicale care fac ca viața să continue. Evenimentul sportiv este gândit ca un omagiu adus memoriei donatorilor de organe și o celebrare a vieții, subliniind importanța donării de organe și impactul pozitiv pe care aceasta îl are asupra vieților beneficiarilor de transplant. Prin participarea la această competiție, echipa ATR dorește să inspire și să încurajeze comunitatea largă în a susține donarea de organe”, arată un mesaj al conducerii ATR (Asociația Transplantaților  din România).

Lotul României (antrenor principal: Gabriel Voinea; antrenor secund: Gheorghe Vasile; președinte: Gheorghe Tache) este următorul:

Ionuț Mânz (căpitan), Gheorghe Zărnescu, Sorin Gheorghe, Mircea Budileanu, Sorin Bonea, Vitalie Lazăr, Victor Țepeș, Florin Tudose, Florin Dorobanțu. Cei doi antrenori vor fi și jucători la Cupa Mondială.

Delegația îi mai cuprinde pe Mircea Ciorcan (medic), Ana Teodora Panaete (suport tehnic) și Mihaela Bobar (foto-reporter).

Până se califică naționala de fotbal a României la un turneu final de Campionat Mondial, unde n-a mai fost de 26 de ani, nu ne rămâne decât să susținem această echipă reprezentativă, care a obținut deja, înainte chiar de a intra pe teren, o victorie și mai importantă: victoria vieții.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON