URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Martie 2024, 16:15

Invertorul fotovoltaic - cum să alegeți cel mai bun dispozitiv?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Invertoarele sunt partea din instalația fotovoltaică responsabilă pentru transformarea eficientă și sigură a energiei electrice obținute de la soare. Fără acestea, energia solară nu ar putea fi utilizată pentru a alimenta aparatele electrice standard. De asemenea, nu ar fi posibilă nici returnarea surplusului de energie electrică către rețea sau stocarea acesteia în acumulatori. Alegerea invertorului potrivit este, de asemenea, esențială pentru a maximiza performanța și eficiența unui sistem fotovoltaic. Deci, ce ar trebui să vă ghideze în alegerea dispozitivului potrivit?

Funcția invertoarelor fotovoltaice

Invertorul fotovoltaic este partea din sistemul fotovoltaic care permite utilizarea energiei solare în case și clădiri prin convertirea curentului continuu obținut de la panouri în curent alternativ. Aceasta nu este, însă, singura sa funcție. Invertoarele monitorizează funcționarea întregului sistem fotovoltaic, detectând rapid orice nereguli. Sunt și responsabile pentru sincronizarea sistemului fotovoltaic cu rețeaua electrică și permit transferul surplusului de energie către rețeaua electrică. În plus, fac posibilă stocarea energiei electrice în acumulatori.

Invertoare fotovoltaice - tipurile și principiul de funcționare

Invertoarele fotovoltaice sunt împărțite în principal în funcție de utilizarea lor în instalații fotovoltaice specifice. Astfel, se pot distinge mai multe tipuri de invertoare, cum ar fi:

- on-grid - invertoarele fotovoltaice care sunt conectate la rețeaua electrică. În absența tensiunii de la rețeaua externă, invertoarele on-grid se deconectează automat. Nu sunt concepute pentru a funcționa cu acumulatori.

- off-grid - acestea sunt unități care funcționează independent de rețeaua electrică, folosind adesea acumulatori pentru stocarea energiei.

- hibride - acestea combină caracteristicile invertoarelor on-grid și off-grid, permițându-le să lucreze cu rețeaua electrică și să stocheze energie în acumulatori. Sunt eficiente și flexibile în funcționare, adaptându-se la nevoile curente ale instalației.

- microinvertoare - sunt utilizate pentru a lucra cu panouri fotovoltaice individuale, crescând eficiența modulelor individuale.

- cu transformator și fără transformator - invertoarele cu transformator se caracterizează prin siguranță și stabilitate mai mare, în timp ce invertoarele fără transformator oferă o eficiență mai mare, dar sunt mai predispuse la defecțiuni.

- în serie (string) - utilizate mai ales în instalații mai mici, acestea pot opera toate panourile sau o parte din ele.

- centrale - invertoare de mare putere pentru instalații fotovoltaice mai mari, care pot opera mai multe panouri simultan.

Adaptarea invertorului la instalație - ce trebuie să se ia în considerare?

Alegerea invertorului potrivit pentru sistemul dumneavoastră fotovoltaic este crucială pentru eficiența și fiabilitatea acestuia. Atunci când alegeți un invertor, există mai multe criterii importante de luat în considerare:

- puterea și mărimea instalației - invertorul trebuie să fie adaptat la puterea și mărimea instalației fotovoltaice. Este important ca puterea maximă a acesteia să fie adaptată în mod corespunzător la puterea panourilor.

- tipul instalației - pentru instalațiile casnice mai mici, un invertor de tip string va fi de obicei suficient, în timp ce invertoarele centrale sau invertoarele hibride vor funcționa mai bine pentru proiectele mai mari.

- funcționalitatea - merită să analizați caracteristicile suplimentare ale invertorului, cum ar fi capacitatea de a monitoriza și gestiona sistemul, rezistența la intemperii sau compatibilitatea cu sistemele de stocare a energiei.

- certificatele și standarde de siguranță - este important să se verifice dacă invertorul fotovoltaic ales îndeplinește toate standardele de siguranță necesare și dacă are certificatele adecvate.

De asemenea, invertorul trebuie să fie eficient în diverse condiții meteorologice și să aibă un grad ridicat de rezistență la intemperii, ceea ce este deosebit de important pentru montarea pe acoperiș. În plus, trebuie luată în considerare viteza și eficiența căutării punctului de putere maximă (MPPT), precum și durabilitatea și fiabilitatea generală a dispozitivului.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON