„Eu văd clădirile istorice asemenea unor «carduri de memorie». Sunt fascinată de poveștile, de informațiile „stocate” în materialitatea acestora!”, afirmă arhitecta Regelui Charles în Transilvania, Silvia Svetlana Demeter-Lowe, într-un interviu pentru PRESShub.
Născută la Brașov, absolventă de Arhitectură în București și cu un master în teoria „Conservării Arhitecturale” la Oxford, după ce s-a întors în România a primit în chip miraculos oferta să lucreze pentru casele din Transilvania ale Prințului Charles, actualul rege al Marii Britanii.
Și-a cumpărat ea însăși o casă într-un sat săsesc și, înfruntând opiniile majoritare, a aplicat ce a văzut și învățat în Anglia. Salvează case.
„Da, am avut acest mare privilegiu să lucrez pentru Majestatea Sa, Regele Charles al Marii Britanii, pe atunci Alteța Sa, Prințul Charles. Și, când spun privilegiu, mă refer nu numai în relație cu poziția socială și prestigiul celui care mi-a încredințat acest minunat proiect, ci și la faptul că Prințul Charles a reprezentat pentru mine un „role model”.
Încă de la sfârșitul anilor ’80, când nu era deloc la modă să discuți despre protejarea patrimoniului construit și a celui natural și, în contrast cu abordarea celor supranumiți „star architects” / a „starurilor arhitecți”, Alteța Sa, cu mult curaj și pasiune, promova intens această cauză”, a declarat Silvia Svetlana Demeter-Lowe în interviul PRESShub.
Vezi AICI ce dezvăluiri face Silvia Svetlana Demeter-Lowe în interviu!
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.