URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Octombrie 2024, 10:01

Interlopul din Oradea care a încălcat de aproape 1.700 de ori un ordin de protecție a fost trimis în judecată. Răzvan Parfene rămâne în arest preventiv

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Interlopul orădean Răzvan Parfene, arestat preventiv luna trecută pentru 30 de zile după ce, în decurs de o lună, a încălcat de aproape 1700 ori ordinul de protecție emis pe numele lui la cererea soţiei, a fost trimis în judecată şi rămâne în spatele gratiilor.

Răzvan Parfene a fost trimis în faţa instanţei la sfârşitul săptămânii trecute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru încălcarea repetată a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție emis pe numele lui.

Ordinul, după cum a relatat şi BIHOREANUL, a fost emis de Judecătoria Oradea pe 25 iulie, în acest an, pe o perioadă de 12 luni, după ce, cu două zile mai devreme, în locuința comună și în parcarea din fața imobilului, ar fi agresat-o atât pe soţia sa, cât și pe un alt membru al familiei, victimele necesitând pentru vindecarea leziunilor suferite între 3 și 6 zile de îngrijiri medicale. 

În loc să respecte dispoziţiile judecătorilor, începând din 25 iulie, de când a primit interdicţia, şi până pe 28 august, Parfene şi-a bombardat soţia cu apeluri, SMS-uri, dar şi prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie, până când, disperată, femeia a cerut ajutorul poliţiştilor. Ca urmare, pe 4 septembrie, polițiștii Biroului Poliției de Proximitate Oradea au dispus reținerea lui Parfene pentru 24 de ore, pentru încălcarea continuată a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție (1.695 de acte materiale).

În aceeaşi zi de 4 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele interlopului un mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, măsură care a fost prelungită, ulterior, chiar şi după trimiterea în judecată a bărbatului, pe 30 septembrie. 

Cunoscut bătăuş şi recuperator, Răzvan Parfene a fost condamnat în mai multe rânduri, şi a ajuns celebru în 2017, după ce a publicat pe Facebook un video în care, cocoţat pe capota unei maşini parcate pe o plajă şi invocând "libertatea de exprimare", îi informa pe poliţistul, procurorul şi judecătorii care l-au băgat "gratis" la închisoare pentru o încăierare, că le ia "morţii în p...", ba chiar şi nevestele şi "tot neamul şi rasa" lor.

Un an mai târziu, el a fost prins la frontiera Borş şi apoi arestat provizoriu fiindcă pe numele său era emis, de autorităţile din Austria, un mandat european de arestare pentru vătămare corporală, iar în 2019, a fost încătuşat pentru că a tâlhărit un orădean de un telefon scump şi a fugit cu maşina, şofând fără permis.

Până să fie condamnat definitiv, în 2020, bărbatul şi-a mai "umflat" dosarul cu infracţiuni rutiere, inclusiv consum de droguri la volan, dar şi distrugere, cea din urmă fiind de toată groaza: a intrat pe un teren de fotbal 5x5 cu un cuţit în mână și i-a fugărit pe jucători ca să le ia mingea pe care, apoi, a tăiat-o. 

Răzvan Parfene a primit, în 2020, o pedeapsă de 4 ani şi 5 luni de închisoare, fiind eliberat condiţionat în această primăvară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON