URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 August 2024, 15:06

Incident la protestul LGBT+ din faţa Primăriei Oradea: Doi şoferi i-au jignit pe manifestanţi, unul a fost amendat. Sancționați vor fi și inițiatorii (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O persoană a fost amendată, sâmbătă, pentru instigare la violenţă şi injurii la adresa participanţilor de la protestul comunităţii LGBT+ și aliaților săi desfăşurat în faţa Primăriei Oradea. Tot cu amendă s-a ales şi Asociația Ark Oradea, organizatorul protestului, deoarece manifestaţia nu fusese autorizată.

Aproximativ 50 de persoane, membri şi susţinători ai comunităţii LGBT+ din Oradea, s-au strâns, sâmbătă, la ora 11, în faţa Primăriei Oradea, la protestul iniţiat de Asociaţia Ark Oradea, ca reacţie la decizia municipalităţii de a-i respinge cererile pentru organizarea unei întâlniri publice în cadrul manifestărilor Oradea Pride 2024 în parcurile din oraş.

Protestatarii au purtat steaguri LGBT+, dar şi numeroase pancarte, multe cu mesaje de reproş la adresa administraţiei locale. „PNL, nu eşti deasupra legii”, „PNL, să ne laşi în parcuri nu vrei, dar banii noştri tot îi iei”, „Bine că am parcare, dar n-am dreptul la adunare”, „Un oraş cu atâtea clădiri colorate, şi ne sperie un curcubeu”, „Vrem valori europene, nu doar fonduri”, „Democraţie tip Bolo/Birta: fără drepturi egale, fără liberă exprimare, doar betoane”, „Drepturi egale, nu pasaje subterane” au fost câteva dintre ele.

"E discriminare"

Iulian Diţiu, președintele Ark Oradea, organizator al protestului, a explicat pentru BIHOREANUL că nemulţumirea reprezentanţilor comunităţii LGBT+ este generată de faptul că autorităţile locale le-ar fi blocat sistematic accesul la spaţiile publice.

„Este al doilea an când se întâmplă asta. În spaţiile pe care noi le-am solicitat se întâmplă mereu să fie un alt eveniment, de tip religios, avizat înaintea evenimentelor noastre. E evident că ceea ce se întâmplă e discriminare în baza orientării sexuale. Primăria, împreună că alte autorităţi, au refuzat orice fel de dialog cu noi, singura variantă care ne-a rămas este această formă de protest în faţa Primăriei. Suntem parte din acest oraş, suntem cetăţeni egali, ar trebui să avem acces la fel ca oricine altcineva la spaţiul public”, a declarat Diţiu, președintele Ark Oradea.

Ce spune organizatorul protestului LGBT+, preşedintele Ark Oradea, Iulian Diţiu:

Acelaşi lucru îl spun şi alţi protestatari. „Am avut şi anul trecut Oradea Pride, care a fost în spatele uşilor închise, în primul rând pentru că am dat de aceeaşi situaţie. Am petiţionat să avem un spaţiu public, cum au majoritatea adunărilor, nu s-a aprobat. Am găsit noi o locaţie, astfel încât să nu deranjăm pe nimeni. Minimul pe care îl putem face pentru a merita statutul de oraş european este să fim toleranţi şi acceptanţi cu toţii”, a explicat o tânără.

Orădenii ar trebui să fie mai toleranţi, după cum spune susţinătoarea protestului comunităţii LGBT+:

Protestul, supravegheat de jandarmi şi poliţişti, a fost unul paşnic, dar nu lipsit de incidente.

Doi şoferi care au trecut cu maşinile prin faţa protestatarilor i-au jignit, strigând cuvinte obscene la adresa acestora, primind ca răspuns mesajul: "Să fiţi iubiţi!". 

"Este anormal"

Unul dintre şoferi, mai vehement, a fost tras pe dreapta de jandarmi (foto), care l-au legitimat.

Bărbatul, care s-a prezentat drept „fost colonel” (foto, jos), a vociferat şi în faţa jandarmilor, reproşându-le că permit astfel de manifestări „ale unor dezaxaţi” în oraş. „Vi se pare firesc ce se întâmplă? Să apere nişte dezaxaţi! Este anormal. De ce e nevoie să vie să-mi arate că e pe invers?”, a strigat bărbatul, în timp ce jandarmii încercau să-l calmeze. „Este dreptul fiecăruia să se manifeste liber. Sunt oameni, au drepturi. Noi asigurăm măsurile de ordine publică”, i-a explicat unul dintre jandarmi.

Momentul în care orădeanul care i-a înjurat pe protestatari i-a luat la rost şi pe jandarmi: 

În final, scandalagiul s-a ales cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru proferarea de injurii în spaţiul public şi incitare la violenţă.

Protestul a continuat până la 11.30, când participanţii au încheiat manifestaţia scandând pentru câteva secunde sloganul "Drepturi egale pentru fiecare", apoi au strâns pancartele şi au plecat.

Potrivit Jandarmeriei Bihor, Asociația Ark Oradea nu a primit autorizaţie pentru organizarea protestului, motiv pentru care a fost sancţionată. „Organizatorul protestului a fost sancţionat cu 5.000 lei”, a transmis, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, Anca Secara.

După cum a relatat deja BIHOREANUL, printr-un comunicat trimis vineri și co-semnat de Asociația Ark Oradea și Asociația ACCEPT de la nivel național au acuzat că primarul Florin Birta și Primăria Oradea restrâng drepturile comunității LGBT+ din Oradea, pentru că au respins cererile acestora pentru organizarea unor evenimente în spaţiile publice din municipiu.

Concret, Comisia de avizare a adunărilor publice din Oradea nu a aprobat solicitarea Ark Oradea pentru organizarea unei întâlniri publice, eveniment numit Pride Park, pentru duminică în parcul Cetății, dar nici în alte 6 parcuri din oraș, motivul invocat fiind că deja erau autorizate alte evenimente în acele spații, iar legea interzice desfășurarea concomitentă a două manifestări în același loc.

De altfel, așa cum BIHOREANUL a arătat, la fel ca anul trecut, aproape toate evenimentele avizate să se desfășoare pe 11 august în mai multe parcuri și spații publice din Oradea - a căror programare a blocat autorizarea unei manifestări a comunității LGBT+ în Parcul Cetății - sunt organizate de asociații și entități religioase. Nu este exclus ca acestea să fi fost programate din timp tocmai pentru împiedicarea unor manifestări publice de tip Pride.

Sâmbătă, în paralel cu protestul, Asociația Ark Oradea a transmis presei și o scrisoase deschisă asumată de zeci de organizații neguvernamentală de drepturile omului care apără și promovează drepturile LGBTQIA+ în care reproşează că „Refuzul repetat al autorităților locale cu care s-a confruntat Asociația Ark Oradea în organizarea unor evenimente publice într-un parc dezumanizează întreaga comunitate LGBT+, transformând-o într-o țintă a politicilor de excluziune cu care operează Primăria Oradea”.

Vedeți comunicatul mai jos:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
putea fi ceva privat
Fara suparare, dar un grup de 50 de oameni putea face ceva privat. Ati fi inchiriat un spatiu si l-ati fi facut cum ati fi vrut, si poate ca ar fi venit mai multi prieteni sau sustinatori. Pare ca ati cautat scandal. In spatiu privat nu va putea face nimeni nimic, pentru ca ati fi avut toate libertatile. Saaau, daca au fost ocupate zilele pe care le voiati voi, de ce nu ati acceptat alte zile? Voi vreti aici si acum si va dati cu fesele de pamant ca asa vreti. Nu e o abordare sanatoasa si matura. Ori trebuia sa luati alta zi, ori spatiu privat. Dar atunci nu ati mai fi putut face scandal si sa urlati cat sunteti voi de discriminati (dar atat de discriminati ati fost, incat ati avut voie sa urlati asta din fata primariei, iar cine vi s-a opus a fost amendat...)
Postat 11 August 2024, 11:34 de CorinaC
pe alta planeta
"să ne laşi în parcuri nu vrei, dar banii noştri tot îi iei”. Ce banii vostri ii vrea orasul? Sunteti studenti, in frunte cu cel de la ARK (se poate verifica pe Facebook informatia). Voi ce bani dati? CFR gratuit, reducere la abonament OTL de 90% (da, studentii platesc doar 8 lei), asigurare de sanatate, reduceri la intrari peste tot (ca sunteti elevi sau studenti). Nu cerem atatea drepturi cei care muncim si platim. Voi beneficiati, si voi faceti scandal. Cred ca studiati degeaba, stimati elevi si studenti, ca la capitolul educatie sociala stati foarte prost.
Postat 11 August 2024, 11:28 de ClaudiuM
:))))
USR Bihor (partid care nu trece pragul electoral in BH), a strans 15 000 de semnaturi pentru un adapost de catei. Cauza copiilor acestia strange 50 de oameni. Faceti singuri calculele pentru a vedea importanta actiunii lor :)))
Postat 11 August 2024, 11:21 de EvelynC
Gura păcătosului adevăr grăiește
Conform a ce spune băiatul ăla, membri ai comunității LGBT cu prieteni cu tot și cu susținători s-au strâns acolo. Acolo erau 50 de oameni. Deci LGBT fără prieteni și susținători erau mult mai puțini. Dacă i-am lua în calcul pe toți 50, nu ar fi nici măcar 0,03% din populația orașului. Ce reprezentativitate să aibă?
Postat 11 August 2024, 11:15 de LaurentiuStresinar
Imensa victorie...
Imensa victorie a comunitatii LGBTQ+ barbatul Imane Khelif a concurat cu femeile la Jocurile olimpice si a ajuns campion mondial. S-a identificat ca femeie si a castigat. O mandrie pentru toate persoanele non binare din lume, pe femei da-le d... Acum asteptam cu interes ca vre-o femeie sa se identifice barbat si sa ajunga campion mondial la box, tenis sau de ce nu la sumo. Urmatoarea miscare ar fi sa solicite locuri egale in maternitati pentru femei si barbati.
Postat 11 August 2024, 10:12 de Emilut
@Civis Ulpianum
Aveti dreptate, asta va fi! Ce este important sa nu intre in scolaire sa façade prozelitism. Sa explice unui baetel ca este frumos si ce bine ar fi sa fie fetita! In occident multi copie au fost distrusi. Eu nu am nimic sa traiasca in regim normal, casatorie, divort, mostenire etc. NU PROZELITISM
Postat 11 August 2024, 08:37 de Piranda
#florea
Pe câțiva dintre LGBT-iștii ăștia îi știu prin locului din care îmi obțin veniturile ... toată ziua bună ziua în văd de la ferestrele biroului cum își plimbă coaiele prin centru, traversând sau așteptând tramvaiul ori autobusul. Dacă noi, orădenii, be-am baza pe ei din punct de vedere al taxelor și impozitelor pe care le plătesc, am crăpa toți de foame. Așa că, mai lasă **** din gură când spui prostii, că vrem democrație autentică ... adică să devidă majoritatea felul de viață dorit într-o comunitate. Voi, cei de la LGBTQIA+ sunteți la fel ca fasciștii și comuniștii, să vă impuneți, ca minoritari, stilul vostru de viață la care noi, majoritarii, să ne adaptăm. Ca să ce? E prea mică comunitatea voastră și v-ați plictisit între voi? Aveți nevoie de o extensie numerică și calitativă, pentru fă nu vă place să aveți proprii voștri copii? Chiar nu vă crapă obrazul de rușine, că vreți ca o lume întreagă să se defecteze de la mormalitate, doar pentru că voi sunteți frustrați și perverși...
Postat 11 August 2024, 08:27 de KP
Nu s-au lăsat
Până nu si-au făcut parada. Obișnuiții-vă, de acum încolo tot ii veți vedea pe străzi cu sau fără autorizație. Ce e 1.000 și un pic de dolari pentru finanțatorii lor de peste ocean
Postat 11 August 2024, 06:18 de CivisUlpianum
#Moderator
Nu am fost împotriva lor, dar faptul că ăștia sunt bolnavi cu capu, și nu înțeleg o lege, si ei cred ca orice e împotriva lor, mă face să fiu împotriva lor. Pt ca așa e normalitatea.
Postat 11 August 2024, 00:37 de sandu1260
polemici civilizate
E dreptul tău să fii împotrivă, dar opiniile în public trebuie să ți le exprimi civilizat. Fără invective, fără jigniri, fără atacuri la persoană.
Postat 11 August 2024, 12:32 de Moderator
Amem un #Moderator pe invers, sa de ce se șterg comentariile???
CENZURAT
Postat 10 August 2024, 23:51 de Sandu2100
RE: Amem un #Moderator pe invers, sa de ce se șterg comentariile???
Nu suntem obligați să îți suportăm limbajul și jignirile. Ai fost atenționat de mai multe ori, e timpul să iei o suspendare. Weekend plăcut!
Postat 11 August 2024, 00:13 de Moderator
Nu sunt fan Birta sau Bolojan
Dar aici au tot respectul meu pentru decizia luată!!!
Postat 10 August 2024, 20:56 de Maikeltroll
Thomas Mann
Toleranța este un păcat dacă înseamnă a tolera răul.
Postat 10 August 2024, 20:12 de iahim
Au fost 50 de lgibitisti ?
Si daca ar fi strans o suta de mii de lgibitisti la "meeting", ar fi egal cu suta de mii pe care o strang popii la pupat de nu stiu ce moaste (de schimbat microbi intre pipatorii respecivi). Egal cu zero
Postat 10 August 2024, 19:48 de Riviera
@AlexB
Dupa ce i-mi dati lectii de justitie si politique pe celalalta publicatie cu acelasi subiect ,unde sinteti acuma sa-mi explicati justitia cu doua viteze? Nu discut faptul de ce D-l Care a vociferat a fost amendat. DE CE NUMAI EL? Cei Care incalcat si ei legea cu o adunare neautorizata nu? Este trist cind nu se ia seama la ce scoatem pe gura! Eheiiii....asta este numai inceputul!
Postat 10 August 2024, 19:28 de Piranda
Citiți și mesajul meu
SOLICIT PUBLIC CONDUCERII PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI ORADEA sa le ofere loc pentru a manifesta acestor indivizi în zona străzilor Voltaire sau a blocurilor NATO și la fata locului sa nu fie niciun echipaj de politie! Și în acest mod nu vor mai solicita niciodată în viata lor dreptul de a manifesta!
Postat 10 August 2024, 18:36 de Alex07
Domnule Florea
Faptul că avem libertate nu înseamnă că suntem și tâmpiți. Susținerea unei aberații anatomice, psihologice, antisociale, antifamiliale nu te face, general vorbind, mai liber, mai emancipat ci te face de-a dreptul prost. Ori dacă ne-am castigat libertatea, avem libertatea să nu devenim proști. Dar să vorbească știința: statistica ne spune, privind la ce se întâmplă în afară, că cei mai mulți bolnavi, drogați, sinucigași, depresivi, abuzatori de copii sunt cei din comunitățile LGBT. Pentru asta pledezi tu: să ai o comunitate LGBT mai mare adică o parte cât mai mare a societății cât mai bolnavă? Nu-i asta o politică antisocială? Trebuie să fii prost și fără minte să fii de acord cu așa ceva. Și asta o spun pentru bine lor, a homosexualilor. Nu vrem să-și mai facă rău, ținem la ei. Nu mai vorbesc de copii: cei mai abuzați sexuali sunt copiii băieți și fetițe dați în grija cuplurilor homosexuali. Vrei răul copiilor români? Eu din contră. Uită-te pe statistici și apoi vorbim. Inclusiv SIDA a apărut în comunitatea homosexuală și uite câte milioane de oameni afectați. Deci și natura respinge ceea ce e impotriva ei.
Postat 10 August 2024, 18:32 de georgemarian
si georgemarian
ca PS: eu mi-as dori sa fie cat mai multi barbati carora le pllace dosul,ca asa imi raman mie mai multe caprioare de vanat.
Postat 10 August 2024, 18:24 de florea
Georgemarian
inteleg tot ceea ce tine de normalitate,nu stiu maii nimic despre cei care sunt blamati adica LGBTQ,dar nu pot accepta ca la 35 dupa revolutiie unde am luptat ptr libertate, sa vad ca libertatea exista doar ptr unii.spui :"În esență este o problemă de educație",adevar graiesti!daca ai fi avut "educatie" ai fi gandit mai amplu,cred eu,nu sa stai sa judeci ce fac unii in netrebnicia lor
Postat 10 August 2024, 18:18 de florea
Sa nu-l uit nici pe "florea" pt ca s-ar supara sa nu fie bagat in seama
Nu degeaba iti zic astia ca esti si fascist si rasist. Astea merg mana-n mana. Ai vreun partener si nu poti sa-l ceri de nevasta sau care e durerea ta, in afara de Ardeal, rasistule fascist?
Postat 10 August 2024, 18:08 de TheSolarConnection
Au toate drepturile...domnule Florea
Ce drept nu au? Sau ce au în minus față de cei heterosexuali? Nimic. Ostentația cu care perseverează nu ne spune decât că în spatele ONG-urilor lor se pompează constant bani. Nici curcubeul nu stiu sa-l deseneze, din 7 culori ei au doar 6. Mai vor să ne dea și lecții. Ai vazut tu heterosexuali, inainte să apară această "modă" homosexuală de afară, ca să scandeze toată ziua că sunt heterosexuali? Nici vorbă, oamenii normali s-au comportat normal, adică și-au văzut de viața lor, nici nu s-au gândit vreodată la prostiile astea. Evoluția care o vezi tu e involuție. Ai lipsit de la anatomie. Ai nevoie de un spermatozoid și un ovul să obții o ființă vie și de anumite organe reproducătoare. Anusul și rectul nu se încadrează. Te-ai legat de creștini. Biblia începând cu Vechiul Testament, ca formă scrisă, a stat la baza legilor morale ale tuturor națiunilor moderne cât și celor antice. Toate legile morale și ale altor nații păgâne au fost copiate sau influențate de legile poporului evreu. În modernism, națiunile creștine sunt cele mai morale națiuni. Mai studiază un pic. Numai când te și uiți la bieții oameni debusolați la paradele lor, când îi vezi toți dehămați, îmbrăcați ca ultimii oamenii și cu ultimele zdrențe îți dai seama ce-i în capul lor. Te apucă mila. În esență este o problemă de educație, o educație care a fost ratată atât de școală, părinți și de biserică. Aici trebuie corectat.
Postat 10 August 2024, 18:05 de georgemarian
E o nebunie totala.
Ambele tabere, Atat extremistii mistici cat si astia cu protestele lgbtqgfgsg.....++++ Eu, fiind heterosexual si in acelasi timp liber cugetator ma uit la voi de sus. Nu este tocmai gradul de civilizatie care ar trebui sa fie in mileniul trei.
Postat 10 August 2024, 18:00 de TheSolarConnection
trebuie schimbare
dacilor liberi nu le place libertatea e de inteleles ei sunt o casta subjugata,dar acum in era digitala chiar si dacii liberi trebuie sa accepte ca sunt altii mai evoluati si mai dornici de a progresa,si era sclavagisto-comunisto-fascista trebuie sa apuna!
Postat 10 August 2024, 17:43 de florea
KaP gol
nu intelegi esentialul,poate ai zaharuri prea multe in sange.acesti oameni vor sa isi manifeste un drept si le este vadid interzis.ca au ei probleme in viziunea majoritatii nu ma pronunt ptr nu cunosc speta,e ca si cum as spune despre tine KP ca esti o grasa ,nesatisfacuta sexual de multa vreeme,deci doar pareri.oamenii acestia platitori de taxe, au la fel ca si noi restul oamenilor "normali" drreptul sa isi faca serbarile si festivitatile in acest sat predominant fascist Oradea Mare.
Postat 10 August 2024, 17:39 de florea
#florea ... alt dezaxat.
Democrația autentică nu permite derapaje, ea mergând doar până la încălcarea libertăților celorlalți. Nu-i democrație acceptarea perversității și defecțiunilor psihice care se suprapun normalității genetice specifice oamenilor. Că nu ești câine să i-o tragi pe stradă unui alt patruped.
Postat 10 August 2024, 17:19 de KP
#poiu ...
... dacă Secu nu era, tu astăzi scrijeleai pereții, nu pe pagina Bihoreanului. Nu le ai cu istoria deloc.
Postat 10 August 2024, 17:14 de KP
asociatia ark oradea
aceasta asociatie ar trebui sa faca evenimente LGBTQ saptamanale,asa poate uaradea, acest sat infestat de fascisti de varii culori(PNL,ortodoxa,catolica,baptista pentacostala....)ar putea ajunge pe calea democratiei.
Postat 10 August 2024, 17:14 de florea
Bravo, jandarmerie ...
... 1.000 lei unuia care protestează împotriva unui eveniment neautorizat și 5.000 lei celor 50 de persoane care se scălămbăiau neautorizat. Măsura demonstrează fă jandarmii sunt și ei defecți la minte ... la fel ca dezaxații din fața primăriei. Amendatul din mașină să facă bine și să nu plătească, să conteste abuzul jandarmilor care amendează fără discernământ heterosexualii. Măsura și proporția, jandarmule ... huoooooo!
Postat 10 August 2024, 17:12 de KP
Dle Poiu
ai astazi iar un comentariu de apreciat,sunt in acord cu ceea ce ai exprimat.indivizi ca acest Urdea colonelu din video primesc pensii de 6-8 mii de lei lunar dupa o viata de nababi traita in comunism,unde doar au parazitat societatea romaneasca,si se vede ca inca isi perpetuaza comportamentul fascist si astazi.
Postat 10 August 2024, 17:09 de florea
Nu ii susțin deloc
Poate s-a inteles greșit:)) dimpotriva
Postat 10 August 2024, 17:03 de poiu
"ai trait pe vremea aialalta?" "Fost colonel" lipseste aia cu "dai in haina statului???"
Secu asta trebuia sa fie oleaca verificat cate schelete (la propriu) are in dulapuri. Fost colonel de secu clar a decis si el cine sa fie "de lasat" si cine sa fie colaborator. Oare boto il recunoaste? Si de ce nu, poate tras la niste anchete si sa infunde restul de 5% din viata o puscarie! Secu daca taceai, nu erai vedeta. Asa poate poate te cauta cineva dupa oua.
Postat 10 August 2024, 16:19 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5032 RON
  • 1 EUR = 4.974 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON