URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 August 2024, 09:08

Incendiu violent în Tria, stins de pompieri în cinci ore. A fost pus intenționat! (FOTO/VIDEO)

Incendiu violent în Tria, stins de pompieri în cinci ore. A fost pus intenționat! (FOTO/VIDEO) (foto: ISU Crişana)
Incendiu violent în Tria, stins de pompieri în cinci ore. A fost pus intenționat! (FOTO/VIDEO) foto: ISU Crișana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii din cadrul ISU Crișana și cei ai unui serviciu voluntar s-au mobilizat marți noaptea pentru a stinge un incendiu violent pornit, se pare, intenționat într-o gospodărie din Tria, județul Bihor. 

„În cursul nopții de marți spre miercuri, 14 august a.c., pompierii militari bihoreni au acționat peste cinci ore, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu violent, produs la o gospodărie, reușind să salveze o locuință și un adăpost pentru oi”, a transmis miercuri dimineața lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana.

Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 22.15, iar în urma lui spre locul incendiului au fost triimise echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității, alertând totodată Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Derna (SVSU Derna), care a intervenit cu utilaje din dotare.

„În momentul sosirii pompierilor la fața locului, ardeau violent peste 100 de baloți de paie, existând pericolul propagării flăcărilor la un adăpost de oi și la casa din cadrul gospodăriei”, relatează reprezentanta ISU. 

foto: ISU Crișana

După lichidarea focului, pompierii militari și membrii SVSU Derna au căutat eventualele focare ascunse și au înlăturat efectele negative ale evenimentului, „până în dimineața zilei de miercuri, 14 august a.c., în jurul orei 04.50, operațiunea fiind îngreunată de vizibilitatea scăzută pe timpul nopții, de cantitatea foarte mare de paie și de modul compact de depozitare a baloților”. 

ISU Crișana transmite că focul a fost pornit intenționat. „Evenimentul, care, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că a fost, cel mai probabil, provocat în mod intenționat, s-a soldat cu arderea a circa 120 de baloți de fân și păioase”, se arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
20 de ani de puscarie la nenorociti
si io a tem de nebuni dastia ,dar am camere la ferma si sistem hidrant,dar apoi raman fara mancare la animale
Postat 14 August 2024, 16:09 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON