URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Martie 2022, 09:48

Încă patru ani! Dezinsecţia Oradiei a fost atribuită pentru 9,2 milioane lei firmei Coral Impex

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiul Oradea au fost atribuite din nou firmei Coral Impex.

Contractul în valoare de 9,2 milioane lei plus TVA, încheiat de municipalitate pe 18 februarie pentru o perioadă de patru ani, a fost aprobat joi de Consiliul Local.

Operaţiunea anti-ţânţari

Licitaţia a pornit de la peste 17 milioane lei, iar preţul a scăzut pe fondul concurenţei acerbe.

"Procedura de achiziție a fost organizată în urmă cu mai bine de un an, pentru că am fost blocaţi în contestaţii repetate. Într-un final licitația s-a încheiat, am semnat contractul cu firma câştigătoare, iar acum acesta a fost aprobat de Consiliul Local", a explicat primarul Florin Birta pentru BIHOREANUL.

Potrivit primarului, hotărârea a fost adoptată în şedinţă extraordinară pentru ca firma să îşi intre în atribuţiuni începând din 21 martie. "Vrem să începem dezinsecţia şi deratizarea în primăvară, odată cu încălzirea vremii, ca să nu ne trezim ca în anii anteriori cu oraşul invadat de ţânţari", a spus Birta.

"De câte ori va fi necesar"

După cum BIHOREANUL a mai scris în vara anului 2020 municipalitatea orădeană s-a confruntat cu un val de reclamaţii din partea orădenilor privind numărul mare al insectelor care au proliferat pe fondul umidităţii date de precipitaţiile abundente.

La presiunea populației, Primăria a hotărât să reia peste vară operaţiunile de dezinsecţie şi de două ori pe lună. "Pe viitor vom acţiona de câte ori va fi necesar", a promis primarul Birta.

Potrivit contractului încheiat de municipalitatea orădeană cu Coral Impex, prestatorul de servicii va fi obligat să execute tratamente în parcuri, scuaruri, coridoare verzi, locuri de joacă, ţarcuri pentru câini, parcări, piste de biciclete, terenuri de sport, spaţiile verzi aferente cvartalelor de locuit şi pe malurile cursurilor de apă.

De asemenea, deratizări şi dezinsecţii se vor face şi pe aliniamentele stradale şi în căminele şi canalele aferente reţelelor tehnico-edilitare din oraş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Sa fiebine, sa nu fie rau! Ca rau a mai fost
Ce puteai citi in urma cu vreo sase ani: ,, ,,Florian Bușcă/Walter a ajuns în custodia Poliției române". Florian Bușcă/Walter, care a concesionat în Municipiul Oradea serviciul de deratizare / dezinsecție de la Primărie, a ajuns sub lupa DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală în care paguba calculată se ridică la aproape 19.000.000 de euro." Va mai amintiti cine era birau? Si cum isi trimitea biraul zapcii de la locala sa-i oblige cu chitantierul pe oradeni sa incheie contracte cu escrocul cu care era el asociat?! Intr-o afacere perfect ilegala!
Postat 12 Martie 2022, 05:47 de pinonel
De pe vremea lui G. Gheorghiu-Dej se știe ...
... că dezinsecția e cea mai tare afacere pe bani publici, care naște milionari discreți, ce reinvestesc profiturile obținute din dezinsecție în aur, pietre prețioase, imobiliare și energie. Edilii, fiind habarniști în materie dar și corupți, preferă parandărătul ce le revine astfel, în loc de a-și face activitate proprie în cadrul ADP.
Postat 11 Martie 2022, 12:29 de KP
pretul scazut nu calitatea conteaza
ne asteapta o vara intepatoare.
Postat 11 Martie 2022, 10:36 de macese
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON