URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Februarie 2024, 11:47

Încă o stradă din Oradea, închisă pentru lucrări. Atenție dacă aveți drum în zona Parcului Brătianu!

Încă o stradă din Oradea, închisă pentru lucrări. Atenție dacă aveți drum în zona Parcului Brătianu! foto: Primăria Oradea
Încă o stradă din Oradea, închisă pentru lucrări. Atenție dacă aveți drum în zona Parcului Brătianu! foto: Primăria Oradea
Încă o stradă din Oradea, închisă pentru lucrări. Atenție dacă aveți drum în zona Parcului Brătianu! foto: Primăria Oradea
Încă o stradă din Oradea, închisă pentru lucrări. Atenție dacă aveți drum în zona Parcului Brătianu! foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiți cu băgare de seamă dacă aveți drum în zona Parcului I.C. Brătianu. Traficul pe strada Olteniei, despre care riveranii se temeau că riscă să vină la vale peste parcarea din zonă este permis zilele acestea doar pentru transportul în comun, căci a intrat în reabilitare.

Parcarea, inaugurată vara trecută, a fost amenajată pe amplasamentul eliberat după demolarea scheletelor unor clădiri ridicate în zona de siguranță a liniilor ferate.

Pentru că în urma demolării ruinelor care stabilizau versantul strada Olteniei risca să vină la vale, municipalitatea a construit un perete din beton cu scopul de a preveni alunecările de teren.

În cursul zilei de joi constructorii lucrau la înierbarea terenului pentru îmbunătățirea aspectului și stabilității zonei.

"Odată construită parcarea de la Parcul I.C. Brătianu, constructorii au refăcut şi taluzul de deasupra acesteia. Taluzul a fost reamenajat cu geocelule, care vor fi înierbate pentru asigurarea stabilităţii terenului", a declarat joi pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Geocelulele sunt elemente de consolidare a solului, confecţionate din materiale uşoare şi flexibile, sub forma unor plase tridimensionale.

Potrivit directorului, după finalizarea amenajărilor, constructorii vor trece la asfaltarea străzii Olteniei, afectată de traficul auto de tonaj ridicat din timpul şantierului. "Estimăm închiderea lucrărilor în circa trei săptămâni", a spus Marchiş.

Lucrările de amenajare a zonei sunt realizate de firma Trebor Drum Construct printr-un proiect de regenerare urbană în valoare de 2,8 milioane lei, din care a făcut parte şi construcţia parcării cu aproape o sută de locuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
***
*** strada aia s-a surpat cand au demolat vechiul zid de protectie ca sa-l faca pe cel nou. Alta lucrare inutila, de ce a trebuit spart vechiul parapet? ***
Postat 25 Februarie 2024, 16:11 de vasi13
KP
Lasă amu astea ca nu ești inginer constructor, tu nu știi ce și despre fe vorbești
Postat 24 Februarie 2024, 11:07 de Sandu2100
Cooperativa Munca în Zadar merge mai departe.
La primărie nu mai există niciun proiectant? La firmele de casă mu mai există niciun constructor? Zidul din beton turnat de-a lungul străzii Olteniei va crăpa, se va surpa și se va duce la vale ... pentru că apele freatice caracteristice dealurilor de la Oradea își vor face loc la baza peretului și se va acumula foarte multă apă, neavând unde se scurge în timp. Așa că, strada Olteniei se va rupe în anii ce urmează și nu va mai fi întreagă. Zidul anterior, care a stat acolo peste trei decenii și totul părea în regulă și cunun anume rost, era flexibil din câte se vedea și permitea apelor din subteran sau de la suprafață, să treacă fără a se observa vreo modificare ca formă și fond. Cu alte cuvinte, edilii ăștia habarniști și "neterminați" prin definiție, ar trebui să dea repede câteva găuri, cât de mari se poate, prin fundația zidului ... căci altfel vor trebui să plătească la un moment dat, din buzunar, niște daune de distrugere naturală sau din neglijență crasă. Surprinzător e că actualii decidenți de la calea ferată nu s-au autosesizat că a apărut un potențial pericol, la traseul lor de tren care traversează Oradea.
Postat 24 Februarie 2024, 09:18 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON