URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Decembrie 2023, 10:32

În luptă cu Statul tâmpit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam şi foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validaţi de Administraţia Fondului de Mediu, pentru că slujbaşii de la Stat nu au respectat procedura, aşa că patronii au deschis proces.

La Ministerul Mediului s-a mai întâmplat o tâmpenie. În loc să demareze programul Casa Verde, fostul ministru Tánczos Barna s-a apucat de programul Rabla pentru becuri, o prostie cât China, care a şi murit din faşă. Dar aţi auzit să plătească cineva pentru asta? Sau pentru că nişte loaze de la Cultură au refuzat să dea un aviz Primăriei Oradea la Piaţa Cetate şi, pentru că s-a terminat axa de finanţare europeană, va trebui să plătim din buzunarele orădenilor?

Până s-a căcăit Ministerul Mediului cu Casa Verde, românii şi-au montat din banii lor panouri solare cu o putere instalată echivalentă cu cele două grupuri de la Cernavodă. De ani de zile Guvernul caută cooperare ba cu chinezii, ba cu japonezii, ba cu americanii, ca să mai facem două grupuri la centrala nucleară. Dar, iată că, în acest timp, oamenii simpli au rezolvat problema curentului pe propriile speze. 

Cei 90.000 de beneficiari ai panourilor fotovoltaice vor da şi mai multă energie în sistem. Reacţia birocraţilor cu mânecuţe nu s-a lăsat aşteptată: acum problema este că nu rezistă reţeaua. N-aţi vrea cumva ca tot cetăţeanul să se ocupe şi de asta, după ce voi aţi dat băieţilor deştepţi sistemul energetic în care nimeni n-a investit nimic de ani de zile?

Ce minunat s-ar descurca România dacă la conducerea ei n-ar fi nimeni...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Reteaua este a romanilor
Statul român și românii au introdus stâlpii de curent și infrastructura energetică (cabluri etc.) înainte de 89. În ultimii ani s-au făcut doar extensii dar grosul este făcut de români. Și totuși această infrastructură făcută de noi este în mâinile străinilor, ba italieni ba alte nații. Cum ar veni: cu sculele noastre fac străinii profit și noi plătim din buzunarul nostru sculele noastre. În ce țară ați mai auzit așa ceva?
Postat 07 Decembrie 2023, 21:29 de georgemarian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON