URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Septembrie 2024, 14:33

Ilie Bolojan, de la președinte de scară la președinte de țară

Ilie Bolojan, de la președinte de scară la președinte de țară foto: arhivă / PNL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...

De ce nu se îndreaptă, oare, spre intelectualul rasat care este sorbonelul plagiator Lucică Bode? De ce nu e în vizor gluma nereușită Rareș Bogdan? De ce nu este adus, după o operație profesionistă de împăiere, același etern Gheorghe Flutur de la Suceava?

De ceva vreme se vântură numele lui Ilie Bolojan, ba ca posibil premier, ba ca președinte, și nu m-ar mira să fie propus și ca guvernator al Băncii Naționale atunci când, peste 35 de ani, Mugur Isărescu va ieși la pensie.

Dacă postul de premier i s-ar potrivi șefului de județ, care e meșter în administrație, cel de președinte cred că i-a fost propus lui Bolojan exclusiv cu gândul de a-l compromite. I se potrivește un astfel de job, unde trebuie să stai o lună prin Burkina Fasso și Tahiti ca să întărești cooperarea între România și țările exotice? Îl vedeți cumva stând trei luni la schi și două la golf, după care, în sfârșit, să țină o conferință de presă, și aceea pe la vreun summit la Bruxelles?

În toată cariera sa politică, președintele CJ Bihor și-a calculat foarte bine pașii. Când Ciucă a vrut să-l ia în echipa lui, ca premier, nu că nu i-ar fi surâs ideea, dar și-a dat seama că n-are șanse la funcție cu un luzăr ca domnul general. Să pornești în candidatura la Președinție de la 7% și să vrei să intri în turul doi, nici măcar de miracol nu mai ține.

Dacă ar mai fi cineva la liberali care să gândească cu capul și nu după ordinele de la Cotroceni, partidul ar trebui să și-l asume pe „independentul” Mircea Geoană, care le-ar asigura cinci ani de prezență la Cotroceni. Nici fostul șef de la NATO nu este alegerea ideală, dar când vezi carnetele de note ale contracandidaților, realizările și comportamentul lor, indiscutabil că Geoană e la ani lumină de concurență.

Abia după preluarea Cotroceniului de către liberali s-ar putea discuta de cooptarea în construcția politică guvernamentală a lui Ilie Bolojan, și atunci cu condiția ca actuala „echipă câștigătoare” să fie scoasă la pensie.

Numai că sunt atâți de „dacă” în toată povestea asta încât mi se pare mult mai realist ori ca Bolojan să meargă la București ca simplu senator, ori să mai facă vreo cinci centuri și zece pasaje prin Bihorul natal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
?
Nici autorul nu crede enormitatile pe care le scrie. Cum adica presedintele se ocupa de schi, golf si plimbari in tari exotice?
Postat 09 Septembrie 2024, 20:18 de 1x1
@Emilut
Vezi ca ai cam uitat ce era mai important , exact cu ce a inceput totul , stramosul PSD , pe tovarasul Iliescu de la care a pornit tot necazul , alaturi de Adrian Nastase . In acea perioada s-au dat cele mai mari tunuri Romaniei
Postat 08 Septembrie 2024, 13:52 de Mare_blue17
Pâine și circ
“Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.” Mark Twain
Postat 08 Septembrie 2024, 11:35 de scorilo
Dreapta a castigat alegerile in ultimii 20 ani...
si ce a oferit dreapta? Doua javre ordinare care si-u batut joc de tara asta si au furat-o si indatorat-o de miliarde de euro: Basescu si Iohannis. Cu ce se lauda? Cu doua canalii dusmani ai Romaniei si romanilor? Ce mai vor, mai aduc inca o canalie? Puneti-l atunci presedinte pe Rares Bogdan, o sa mai aveti 10 ani de succesuri. De ce 10 ani? Pentru ca romanii sunt prosti, ati vazut cine e Basescu, l-ati mai ales un mandat, ati vazut cine e Iohannis dupa cinci ani, l-ati mai ales un mandat, ati vazut cum a furat alegerile Clotilde si ce dezastru a facut la Primaria Sector 1, i-au lipsit cateva sute de voturi pentru un nou mandat. Incompetentul si marioneta de Birta este unul dintre cei mai prosti primari PNL, a castigat al doilea mandat si va castiga cate mandate il va pune PNL-ul sa candideze. Cine e de vina? Hotul care cere sau prostul care da?
Postat 08 Septembrie 2024, 09:54 de Emilut
De la Crin Antonescu încoace, PNL nu a avut candidat propriu pentru Cotroceni.
Au cules tot felul de bufoni de atunci încoace. Pa de la formațiunea autorecunoscută ca moștenitoare a nazismului în România, ba de la batalionul românesc integrat în trupele NATO din Afganistan, care a luat-o la sănătoasa de la unitatea de lângă Kabul, la primul foc de armă tras de talibani asupra aeroportului de unde vroiau să evadeze în zbor toți colaboraționiștii. Exact o ordonanță cu pușca la sprânceană, de formare stalinistă precum Bolojan ne-ar mai lipsi, ca să ne întoarcem cu fața la neomarxism și să ne spucăm toți de săpat orașele și satele patriei.
Postat 07 Septembrie 2024, 17:48 de KP
O glumă
Într-adevăr, ar fi o glumă proastă să fie în postură de președinte un om cu o expertiză atât de evidentă în administrație. Ar fi absurd, întrucât în postura de președinte esti ridiculizat și dacă te împlici prea mult în executiv, cu toate că este parte a executivului, și dacă nu te implici, ci îți vezi de treburile pe care le ai dedicate constituțional. Așa s-a întâmplat cu Băsescu, așa se întâmplă cu Johanis. Ca premier îți asumi să fii în gura spurcată a șanțului național, dar ca președinte este absurd.
Postat 07 Septembrie 2024, 14:55 de marginan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON