URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 August 2024, 17:24

Gabriela Szabó vine la Oradea, la conferința „Olimpicii României” de la Muzeu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gabriela Szabó vine la Oradea la evenimentul „Tipografia de idei - #hailamuzeu”, sâmbătă, 17 august, de la ora 20, în curtea Muzeului Țării Crișurilor. Multipla campioană olimpică și mondială la atletism este invitata Conferinței „Olimpicii României”, susținută de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, istoric și manager al instituției muzeale.

Aceștia vor discuta despre impactul și importanța succeselor sportivilor români, dar și despre provocările întâmpinate de aceștia la Jocurile Olimpice din 2024.

Organizatori ai evenimentului sunt Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, împreună cu alți parteneri.

„Gabriela Szabó a devenit prima campioană olimpică la semifond din România, câștigând aurul la 5000 m la Jocurile Olimpice din Sydney 2000.  În 1999, la Dortmund, Gabriela Szabó a stabilit cea mai bună performanță europeană indoor în proba de 5000 de metri, un record care a rămas nedoborât până în 2020, când Konstanze Klosterhalfen (Germania) a îmbunătățit această performanță.

După retragerea din competiții în 2004, a ocupat funcții importante în Federația Română de Atletism și a fost ministru al Tineretului și Sportului în 2014. A primit titlul de „Maestru Emerit al Sportului” și numeroase alte distincții”, transmit organizatorii printr-un comunicat.

Intrarea la conferință este gratuită.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Rasa europeana este cea mai putin numeroasa
.
Postat 12 August 2024, 18:50 de Riviera
Felicitari pt invitatie si pt prezenta marii campioane la eveniment!
Paris 2024 - Clasament pe medalii de aur si total: 1) Uniunea Europeana 309 medalii, din care 97 aur, 95 argint, 117 bronz (populatie UE: 449.2 milioane de locuitori). 2) SUA 126 medalii, din care 40 aur, 44 argint, 42 bronz (populatie SUA: 341,8 milioane locuitori). 3) China 91 medalii, din care 40 aur, 27 argint, 24 bronz ( populatie China 1.425 miliarde locuitori). Locul 4) Japonia 45 medalii: 20 aur, argint 12, bronz 13 (populatie Japonia 123, 7 milioane). Locul 5) Australia 53 medalii: 18 aur, 19 argint, 16 bronz. Locul 6 Uniunea Africana 39 de madalii: !3 aur, 12 argint, 14 bronz (populatie UA 1, 481 miliarde locuitori). In josul clasamentului India 6 medalii: 0 aur, 1 argint, 5 bronz. (populatia India 1, 451 miliarde locuitori.
Postat 12 August 2024, 18:26 de Riviera
La muzeu este ...
... cel mai potrivit.
Postat 12 August 2024, 07:42 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON