URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iulie 2022, 16:50

Furtună și vânt puternic în Oradea: copaci căzuți pe mai multe străzi, o tablă de acoperiș s-a desprins în Piața Unirii (FOTO / VIDEO)

Furtună și vânt puternic în Oradea: copaci căzuți pe mai multe străzi, o tablă de acoperiș s-a desprins în Piața Unirii (FOTO / VIDEO) Imaginile surprinse de un webcam din zona Pieței Emanuil Gojdu arată că ploaia abundentă a redus semnificativ vizibilitatea
Furtună și vânt puternic în Oradea: copaci căzuți pe mai multe străzi, o tablă de acoperiș s-a desprins în Piața Unirii (FOTO / VIDEO) foto: Alex Omuț
Furtună și vânt puternic în Oradea: copaci căzuți pe mai multe străzi, o tablă de acoperiș s-a desprins în Piața Unirii (FOTO / VIDEO) sursa foto: Info Trafic Bihor and Oradea / Ruben Cabău
Furtună și vânt puternic în Oradea: copaci căzuți pe mai multe străzi, o tablă de acoperiș s-a desprins în Piața Unirii (FOTO / VIDEO) sursa foto: Info Trafic Bihor and Oradea / Ruben Cabău
Furtună și vânt puternic în Oradea: copaci căzuți pe mai multe străzi, o tablă de acoperiș s-a desprins în Piața Unirii (FOTO / VIDEO) sursa foto: Spiridon Dragoș
Furtună și vânt puternic în Oradea: copaci căzuți pe mai multe străzi, o tablă de acoperiș s-a desprins în Piața Unirii (FOTO / VIDEO) sursa foto: Spiridon Dragoș
Furtună și vânt puternic în Oradea: copaci căzuți pe mai multe străzi, o tablă de acoperiș s-a desprins în Piața Unirii (FOTO / VIDEO) sursa foto: Spiridon Dragoș
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întreg Bihorul este sub cod roșu de vijelie, furtună și grindină, iar în Oradea pompierii au fost chemați să intervină în mai multe situații, a anunțat ISU Bihor sâmbătă la ora 16.40.

Pe mai multe străzi din oraș, mai precis pe Aluminei, Mihail Kogălniceanu, Leonardo da Vinci și Calea Clujului, au căzut copaci, iar în Piața Unirii era cât pe ce să „aterizeze” o tablă de acoperiș de pe clădirea aflată la colțul străzii Primăriei (foto). Bucata de acoperiș s-a desprins în mai multe părți și doar norocul a făcut să nu ajungă pe caldarâm.

De vină a fost vântul puternic care a „măturat” orașul, ridicând și cantități foarte mari de praf. În mai multe zone din oraș, orădenii surprinși pe-afară au fost nevoiți să-și acopere ochii, nasul și gura, pentru a nu inhala particulele.

În schimb, până în jurul orei 17, ploaia a căzut neuniform: în Calea Aradului, au ajuns la sol doar câțiva stropi, în timp ce în Centrul Civic a plouat abundent, iar pe Calea Clujului a plouat cu găleata și a căzut și grindină.

Totodată, pompierii bihoreni au mai fost chemați să înlăture un copac căzut pe șosea, între satele Paleu și Cetariu.

Din fericire, până acum, nu s-au anunțat victime în urma vântului puternic. 

Reamintim că avertizarea meteorologilor este în vigoare până la ora 20. 

foto: Spiridon Dragos

UPDATE: Casă cu acoperișul în flăcări, în Oradea

Pompierii orădeni au fost chemați, în jurul orei 17, să stingă și un incendiu.

Acoperișul unei case de pe strada Albinelor a luat foc (foto jos), iar trei echipaje de militari intervin pentru stingerea lui.
 

„Deocamdată, nu se cunoaște cauza”, a declarat Alina Butaci, ofițerul de presă al ISU Bihor, pentru BIHOREANUL.

Totodată, ISU a mai anunțat că arborele de pe strada Leonardo da Vinci a căzut peste o mașină (video jos), iar pe străzile Mihail Kogălniceanu și Maramureșului copacii rupți au atins și firele de electricitate.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Statul Mafiot vs. Statul Eșuat.
S-a văzut acum cât de nemernici sunt operatorii de telefonie. În loc să-și facă propriile rețele de alimentare electrică a antenelor și celulelor de tip regional, zonal și local, care să fie conectate separat la surse de energie neîntreruptibile ... acești operatori de telefonie și internet se "înțeapă" cu aparatele și instrumentele lor, cocoțate pe stâlpi mai mari sau mai mici după caz, în rețelele locale de curent electric și aflate în regim de joasă tensiune, casnic sau industrial după caz. Astfel că, la întreruperea energiei electrice într-o zonă, județ sau regiune, utilizatorii nu mai au nicio posibilitate de comunicare. Fără semnal pe orice device. Asta a reușit Statul Român să facă, când a permis operatorilor de comunicații să nu aibă propriile rețele de alimentare cu energie electrică.
Postat 31 Iulie 2022, 10:25 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON