URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Februarie 2024, 10:00

Dealeri pentru dealeri: 5 persoane au fost reținute de DIICOT Oradea, pentru trafic de droguri. Vindeau inclusiv altor traficanți (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de traficanți de droguri de tip canabis, 2-MMC și 3-CMC au fost „vizitați” de polițiștii și procurorii din Oradea, 5 persoane fiind reținute, dintre care 3 arestate pentru 30 de zile. Procurorii spun că aceștia ar fi cumpărat, depozitat și vândut mai departe droguri de risc și de mare risc către consumatori din Bihor. 

„La data de 03.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a 5 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a transmis luni DIICOT. 

Cercetările arată că, în perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024, „inculpații au procurat, depozitat și comercializat droguri de risc, de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv către consumatori de pe raza județului Bihor încasând sume cuprinse între de 100-150 lei gramul”, conform aceluiași comunicat. 

Mai mult, anchetatorii au descoperit că aceștia „au vândut altor dealeri, la prețuri mai mici, astfel de substanțe, obținând în schimb sume de bani necesare procurării altor cantități de droguri pentru comercializare”. 

Potrivit unei informări trimise atât de DIICOT, cât și de Poliția Bihor, au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară fiind identificate și ridicate cantităţile de „400 grame canabis (drog de risc), aproximativ 350 grame pulbere cristalizată conținând 2-MMC (substanță psihoactivă) şi 3-CMC (drog de mare risc), cântare de mare precizie, grindere, precum şi alte mijloace de probă”. 

Duminică, 4 februarie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a trei dintre inculpați și măsura controlului judiciar față de alți doi. Procurorii DIICOT Oradea au formulat contestație împotriva încheierii prin care a fost luată măsura controlului judiciar.

După cum a aflat BIHOREANUL, dintre cei trei traficanţi de droguri arestaţi preventiv, doi sunt din Oradea, Alexandru Cupaş şi Roberto David, în timp ce al treilea, Iulian Caciora, este din Oşorhei. 

Instanţa i-a plasat sub control judicar pe orădenii Radu Caba şi Florian Costea, zis Kobra. Acesta din urmă este multirecidivist, având condamnări pentru trafic de minore şi trafic de persoane, act sexual cu minori, pornografie infantilă, abuz de încredere, iar în prezent e judecat şi pentru înşelăciune.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON