URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Februarie 2024, 14:05

Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj a murit de malarie

Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj a murit de malarie foto: cluj24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Camelia Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a murit de malarie.

Potrivit unui comunicat al Poliției Cluj, trupul femeii de 47 de ani a fost găsit fără viață luni, 5 februarie, în jurul orei 8.50. Polițiștii au fost sesizați că într-un imobil din Cluj-Napoca a fost găsită decedată o femeie.

„Ajunşi la domiciliul femeii, poliţiştii, împreună cu un echipaj medical, au confirmat cele sesizate, fiind începute cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc decesul. Au fost demarate cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă”, a transmis Poliția Județeană Cluj.

Cluj24 scrie, citând surse locale, că victima a murit din cauza unei insuficiențe multiple de organ și a unei infecții existente în organism.

”A fost vorba despre o infecție parazitară cu plasmodium malariae - formă severă”, au spus sursele Cluj24.

Cu alte cuvinte, Camelia Tișe a murit de malarie, boală cu care, arată Cluj24, s-a ales în urma unei vacanțe în Zanzibar, de unde se întorsese recent.

Conform unor surse citate de Foaiatransilvana.ro, angajații de la Medicină Legală, dar și polițiștii prezenți au purtat măști de protecție tocmai pentru a evita infecția cu un astfel de virus.

HotNews.ro scrie că Camelia Tişe şi Alin Tişe au divorţat în 2018 şi au împreună un băiat de 13 ani. Divorțul celor doi, al căror naș a fost primarul Emil Boc, a fost extrem de mediatizat, având în vedere averea pe care și-au împărțit-o.

Femeia era notar public.

Digi24 afirmă că este cel de-al doilea deces cauzat de malarie în România în acest an.

La finalul lunii ianuarie, Ministerul Sănătății anunța că în ultimele trei luni în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. „Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi 3 cazuri în ianuarie). Până la sfârșitul lunii ianuarie, nu se înregistrase nici un deces din cauza malariei, spunea Ministerul Sănătăţii”, conform HotNews.ro.

Și în județul Bihor au fost înregistrate două cazuri de malarie.

Citiți pe această temă articolele: 

Un nou caz de malarie: O femeie din Oradea care a călătorit ca misionară în Tanzania a fost dusă cu elicopterul SMURD la București

Bihorean infectat cu malarie, după o vacanță în Zanzibar!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON