URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 28 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Octombrie 2024, 20:04

„Foc și apă” în centrul Oradiei. Patru cluburi expun în Piața Unirii imagini cu traseul Celor Trei Crișuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Membrii a patru asociații fotografice din Oradea, Arad și Ungaria își vor etala lucrările în Piața Unirii, începând de miercuri, 6 noiembrie.

Expoziția internațională cu titlul “Foc și Apă” va reda imagini care au imortalizat râurile din zonă, care îmbrățișează Marea Câmpie - cele Două Crișuri în sud și Crișul Repede în nord, care continuă să curgă conectându-se în Cele Trei Crişuri. Acestea, la rândul lor, își continuă traseul și se unesc cu râul Tisa, apoi cu râul Mureș și, în final, cu Dunărea.

Artiștii fotografi ai cluburilor expozante sunt: Hegedűs Bernadette, Illés Imre, Mészáros Varga Erzsébet, Szegedi Éva, Viktor Iosif, de la Asociaţia Cultural-Artistică Slash Light din Oradea; de la Foto Club Arad expiun Brighita Niţă, Călin Creştin, Mircea Boran (E-AAFR), Octavian Iolu, Octavian Silaghi (ART-AAFR), Ovidiu Filip; de la Asociația Márvány Fotóműhely din Békéscsaba (Ungaria): Barabás Ferenc, Dr. Blahut Károly, Bontovics Ilona (A-FIAP), Dunai Katalin, Horváth Szabolcs, Jármi József, Kókai Beatrix, Kucsara Tibor, Maczik Eleonóra, Martos Katalin, Mazán Erzsébet, Méhes Miklós, Milyó Pál, Nagy Sándor, Petró Zsolt, Puskás Tamás, Simon Ferenc, Szántó József, Virág Mihály (E-MAFOSZ); iar, în fine, de la Clubul Székely Aladár Fotóklub din Gyula (Ungaria) expun artiștii: Gahler Alfréd, Bánfi Barnabás (HONES-MAFOSZ), Boldog Zsuzsanna, Cseke Mihály, Dr. Orosz Istvánné, Fenyvesi Dóra, Ifj. Bánfi Barnabás, Kenéz Éva, Kesztyűs András, Kesztyűs Máté, Kovács Ibolya, Málik István, Méry Rudolf, Oláh Szabolcs, Puskás Lajos, Puskásné Nagyszőllősi Ágota; Fekete András (Salonta).

„Râurile noastre conectează geografic zonele în care trăim, lucrăm și creăm. Acolo unde strămoșii noștri au trăit și au lucrat, precum poetul Arany János”, au transmis organizatorii, Asociația Slash Light Oradea.

Vernisajul va avea loc miercuri, la ora 17, iar în deschidere vor lua cuvântul Mészáros Varga Erzsébet, preşedinta Asociaţiei Cultural-Artistice Slash Light, şi Viktor Iosif, referent media la aceeași asociație orădeană.

Expoziţia va putea fi văzută, în mod gratuit, în spațiul expozițional din aer liber din Piața Unirii, până în data de 30 noiembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5955 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON