URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2023, 13:38

Finanţele bihorene intră la apă! Birourile Trezoreriei, amenințate cu inundația în urma avarierii unei conducte (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O inundaţie de amploare a umplut de apă strada Griviţei din Oradea, aflată în lucru. Marţi, în jurul orelor prânzului, muncitorii care spărgeau asfaltul din strada Griviţei au avariat din greşeală una dintre conductele Companiei de Apă Oradea, situată în subteran.

"Muncitorii spărgeau asfaltul în strada Griviţei şi mutau bucăţile de beton cu un excavator. Probabil că au lovit o conductă, pentru că apa a ţâşnit cu putere, a umplut strada şi ameninţa să inunde curtea Finanţelor. O doamnă a şi ieşit din birou şi şi-a strigat colegii: «Veniţi repede, că ne inundă birourile Trezoreriei»", a povestit un martor pentru BIHOREANUL.

Viceprimarul Marcel Dragoş spune că avaria a fost provocată de un accident. "Angajaţii firmei care lucrează în şanţul Cetăţii şi pe strada Griviţei au spart din greşeală o conductă. Am anunţat imediat Compania de Apă Oradea să ia măsuri pentru a evita, pe cât posibil, provocarea de pagube", a declarat Dragoş.

Potrivit directorului CAO, Lucian Chindlea, în jurul orei 12:30 avaria era izolată. "Colegii mei au intervenit rapid şi au închis apa", a spus Chindlea, care a declarat că "urmează să vedem ce s-a întâmplat".

Apa, care a umplut strada Griviţei, s-a scurs în curtea interioară a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor, situată cu câţiva metri mai jos decât nivelul străzii.

"Din fericire, inundaţia nu ne-a provocat daune. De câte ori plouă mai puternic, apa din strada Griviţei ne refulează în curte, aşa că suntem destul de obişnuiţi. Obişnuiţi cu revărsările, colegii mei au adus rapid saci cu nisip", a explicat pentru BIHOREANUL directorul AJFP Bihor, Ioan Mihaiu.

Pericolul a fost, însă, iminent. "Mai erau cam 10 centimetri şi birourile Trezoreriei riscau să fie inundate. Din fericire, CAO a oprit repede apa, care în momentul de faţă începe să se retragă", a spus Mihaiu.

Clădirea Finanţelor este înconjurată de şantierele deschise pentru reamenajarea Pieţei Cetate, viitorul pasaj subteran din faţa acesteia, precum şi reabilitarea străzii Griviţei. Din acest motiv, finanţiştii trebuie să aştepte retragerea apelor pe cale naturală, pentru că maşinile de vidanjare nu au pe unde să se apropie pentru evacuarea apelor.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Modificare de proiect.
Unde se sparge vreo țeavă e semn de sus. Nu de la guvernarea noului USL, cu mai de sus. Trebuie extinse subteranele și pe acolo, că-i păcat dacă tot se sapă ... să se îngroape apoi la loc.
Postat 09 August 2023, 07:48 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON