URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 August 2024, 15:41

Festivalul „Enjoy Music” revine la Băile Felix. Printre invitați, Luminița Anghel, Paula Seling și Aurelian Temișan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a patra ediție a festivalului internațional „Enjoy Music” va avea loc la Băile Felix în perioada 29-31 august 2024. În piațeta de lângă ștrandul Apollo, doritorii vor putea să-i asculte pe concurenți, dar și pe invitați.

Printre aceștia din urmă se numără artiști de excepție precum Luminița Anghel, Paula Seling, Aurelian Temișan, Monica Anghel, George Miron, Zorica Ninković, Ionel Tudor, Nico și Ovidiu Anton, sub coordonarea președintelui juriului, compozitorul și dirijorul Andrei Tudor. Prezentatorul evenimentului va fi Cosmin Vijeu.

Concurenții vor urca pe scenă în funcție de categoriile de vârstă. Joi, 29 august, de la ora 17 vor cânta copiii între 4 și 12 ani, de la ora 21 Enjoy Music va susține un recital, iar seara se va încheia cu un concert al Luminiței Anghel, de la ora 21.30.

Vineri, de la 17:30, în cadrul concursului vor evolua participanții categoriilor de vârstă: 13-14 ani, 15-16 ani, 17-30 ani, de la ora 21 va fi un nou recital Enjoy Music, iar Aurelian Temișan va cânta de la ora 21.30.

Seara de sâmbătă este rezervată Galei Laureaților, cu începere de la ora 18, iar de la ora 21 festivalul se va încheia cu concertul Zavadoaica, un proiect muzical prin care sunt reinterpretate melodii lăutărești. 

Festivalul promite nenumărate surprize, o scenă spectaculoasă și o sonorizare performantă, toate menite să ofere spectatorilor o experiență de neuitat.

„Vom face valuri împreună și vom crea amintiri de neuitat. Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături la acest festival plin de magie și talent!”, a transmis Asociația „Enjoy Music”, într-un comunicat de presă.

Evenimentul este organizat de Asociația „Enjoy Music”, o școală de muzică din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, în parteneriat cu Primăria Sânmartin, Asociația de Promovare a Turismului în Stațiunile Băile Felix și Băile „1 Mai” și Liceul Tehnologic „Felix” Sânmartin.

Antonia Dobai

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON