URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 20 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Octombrie 2024, 14:45

FC Bihor a pierdut acasă, cu 0-1, meciul cu liderul Ligii a II-a (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii de la FC Bihor au pierdut nemeritat meciul pe care l-au susținut duminică acasă, la stadionul Iuliu Bodola, în compania liderului neînvins al Ligii a II-a, Csíkszereda Miercurea Ciuc.

Jocul s-a terminat cu scorul de 0-1, după ce unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 71 de Benjamin Babati, care a executat o lovitură liberă la colțul scurt, iar portarul Rodrigo Accinelli a scăpat mingea în spatele liniei de poartă.

Formația orădeană a evoluat surprinzător de bine în fața liderului neînvins, bătându-se de la egal la egal cu cei de la Csíkszereda, care nu au fost cu nimic superiori partenerilor lor de întrecere.

Jocul a fost disputat în fața a aproximativ 4.000 de spectatori, care au profitat de vremea bună pentru a merge la stadion și care, în frunte cu galeriile, și-au încurajat favoriții.

Puţine ocazii în prima repriză

Prima repriză nu a oferit prea multe ocazii de poartă, dar s-a jucat aprig, roş-albaştrii luptându-se de la egal la egal cu liderul neînvins al campionatului.

În minutul 14, Albert Stahl a centrat periculos de pe partea dreaptă, iar din şapte metri, Andrei Moga, incomodat de un adversar, a reluat pe lângă poartă.

Oaspeţii au avut o replică timidă în minutul 21, când Alexander Torvund a şutat de la 18 metri, dar mingea a fost respinsă în corner.

În minutul 40, Albert Stahl a fost angajat în careu, pe partea stângă, a scăpat singur, a intervenit portarul, unii spectatori aşteptau să se dicteze penalty, dar jocul a continuat.

La pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0.

Accinelli a scăpat mingea

Repriza a doua a fost mai alertă, şi cu ceva mai multe ocazii de poartă. În minutul 55, Adrian Gîdea a şutat în blocaj, faza a continuat, mingea a fost trimisă din nou în careul ciucanilor, către Gelu Gitye, dar a ieşit bine portarul Mate Simon.

În minutul 71 s-a înscris golul care avea să fie şi singurul. De la marginea careului, de pe partea dreaptă, Benjamin Babati a executat o lovitură liberă, la colţul scurt, dar portarul Rodrigo Accinelii a scăpat mingea, lângă bără, cu puţin în spatele linei porţii.

Evident nemulţumiţi de primirea golului, în urma unui joc echilibrat până atunci, roş-albaştrii au încercat să restabilească egalitatea, au încercat să şi preseze, dar fără efect pe tabelă.

În minutul 74, Ioan Hora, revenit după accidentare, a trimis un şut bun de la distanţă, din unghi, dar mingea a trecut puţin pe lângă bara din colţul lung al portarului ciucanilor. 

Cei de la Csikszereda au avut o replică bună în minutul 80, când, după o greşeală a lui Călin Jurj, mingea a ajuns la Francisco Andreson, care a prins un şut bun de la 25 de metri, dar pe lângă bară.

În prelungiri, Bihorul a pus presiune, a beneficiat de două lovituri libere, pe care le-a executat Ioan Hora, dar dacă prima dată, în minutul 90+2, a trimis pe lângă bară, în minutul 90+5, la ultima fază a jocului, de la 18 metri, a trimis în braţele portarului.

Partida s-a încheiat cu scorul de 0-1, FC Bihor rămânând cu 11 puncte, pe poziţia a 16-a a clasamentului, în timp ce Csikszereda Miercurea Ciuc a acumulat 28 de puncte şi s-a distanţat la 8 puncte în fruntea ierarhiei.

Declaraţia antrenorului

„Este trist. Cred că azi a fost doar FC Bihor în teren, am greşit multe pase, multe decizii, dar noi am fost cei care am vrut să câştigăm acest meci. Aşa este fotbalul, au trimis un şut la poartă şi am luat gol, iar noi nu am reuşit să ajungem în faţa porţii mai clar, mai concret. Am schimbat în atac, dar nici aşa nu am reuşit să înscriem golul pe care îl aşteptam. Am jucat cu cei de pe primul loc, o echipă importantă care ne-a arătat diferenţa dintre ei şi noi, o echipă care joacă de mult timp. Noi suntem de patru luni împreună, dar cred că noi creştem zi de zi, din toate punctele de vedere”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al formaţiei FC Bihor, Gustavo Aragolaza.


FC Bihor Oradea – Csikszereda Miercurea Ciuc 0-1 (0-0)

A marcat: Benjamin Babati (min. 71)

FC Bihor: Accinelli – S. Cucu, A. Gal, D. Giafer, C. Jurj – R. Farcaș (min. 86 R. Gunie), I. Filip (cpt.) – A. Stahl (min. 46 Ad. Gîdea), O. Almanza (min. 78 L. Tincău), A. Moga (min. 46 G. Gitye) – A. Chirițoiu (min. 66 I. Hora). Antrenor: Gustavo Aragolaza
Csikszereda: M. Simon – J. Hegedus, D. Kelemen, R. Palmeș – E. Bloj (min. 69 Csuros), Sz. Vereș, Z. Bodo (min. 69 M. Kovacs), Gal-Andrezly (cpt.) – S. Jebari (min. 57 Fr. Anderson), J. Dolny (min. 83 G. Makrai), Al. Torvund (min. 57 Babati). Antrenor: Robert Ilyeș
Au arbitrat: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov) - Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea). Arbitru de rezervă: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Observator arbitri: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca). Delegat joc: Vasile Rad (Arad).

În următoarea etapă, FC Bihor va juca în deplasare, la Slatina, cu echipa locală, CSM, sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 11.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5778 RON
  • 1 EUR = 4.972 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON