URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 August 2024, 16:32

FC Bihor a câştigat cu 2-1 meciul de la Buzău şi a urcat pe locul 5 în clasament! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor Oradea au reuşit să obţină sâmbătă o nouă victorie în campionatul Ligii a II-a, a doua la rând, după ce s-au impus cu scorul de 2-1, pe terenul echipei Metalul Buzău.

Formaţia orădeană a întors situaţia de pe tabelă, după ce a fost condusă la pauză cu 1-0, atacanţii Sergiu Jurj şi Ioan Hora făcându-şi din nou datoria, pentru a marca şi a aduce toate cele trei puncte la Oradea.

Meciul, care s-a desfăşurat pe un teren sintetic, a contat pentru etapa a 4-a a campionatului ligii secunde, iar FC Bihor, după acest succes, a urcat până pe locul 5 al clasamentului.

Fc Bihor

Au luat gol în primele minute

Jocul nu a început tocmai bine pentru orădeni, gazdele reuşind să deschidă scorul încă din minutul 8, după o lovitură de la colţ, reluată cu capul în poartă de Valentin Robu, de la 3 metri de linia porţii.

Înainte de gol tot buzoienii au mai avut un şut din lovitură liberă, prin Tudorică, dar portarul Accinelli a respins în bară, iar de acolo mingea a ricoşat din nou în joc.

Gazdele au continuat să fie la cârma disputei în prima jumătate a reprizei I, dar replica Bihorului a venit în minutul 26, când Albert Stahl a centrat de pe partea dreaptă, iar Andrei Moga a reluat cu capul în transversală.

Un minut mai târziu, acelaşi Stahl a centrat din nou în careu, însă David Sala a reluat pe lângă poartă.

Prima repriză s-a încheiat cu insistenţa în atac a echipei orădene, dar fără rezultat pe tabela de marcaj.

Fc Bihor

Au întors situaţia în repriza a doua

La pauză, tehnicinaul Gustavo Aragolaza a efectuat trei modificări, i-a trimis în teren pe Ioan Hora, Ricardo Farcaş şi Sebastian Cucu, în loc lui David Sala, Răzvan Gunie şi Ionuţ Ban.

Prima acţiune în partea a doua a aparţinut bihorenilor, în minutul 48, când Sergiu Jurj nu a reuşit să trimită periculos din interiorul careului. Gazdele au replicat două minute mai târziu, când Marius Tudorică a şutat pe jos, dar portarul Rodrigo Accinelli a reţinut.

În minutul 58, FC Bihor a restabilit egalitatea. După un contraatac, Ioan Filip a centrat în centrul careului, iar Sergiu Jurj l-a învins pe portarul Anghel Dinu, după ce a trimis în dreapta acestuia.

În minutul 61 a fost rândul celor de la Metalul să atace. Adrian Moldovan, care a intrat la pauză, a scăpat pe partea stângă şi a şutat, dar a respins Accinelli în corner.

FC Bihor

Peste şapte minute, în minutul 68, formaţia orădeană a trecut la conducere pe tabelă, după ce Ioan Hora a executat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, direct la vinclu, iar scorul a devenit 1-2.

Gazdele au încercat să revină, dar Ciprian Perju, aflat în careu în minutul 73, a încercat o execuţie pretenţioasă, din foarfecă. Accinelli a fost la post şi a reuşit să reţină însă.

Portarul Accinelli şi Hora, din nou remarcaţi

Jucătorii orădeni, care la acest meci au evoluat cu cel de-al treilea echipament, cel galben cu inserţii roş-albastre, şi-au creat o nouă ocazie în minutul 78. Atunci, după o lovitură de colţ de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Ricardo Farcaş în careu, dar şutul acestuia a fost deviat de un jucător al gazdelor.

Nemulţumiţi de situaţia de pe tabelă, jucătorii echipei Metalul s-au apropiat mai mult de poarta adversă pe finalul jocului, dar lovitura de cap a lui Valentin Robu din minutul 86 a fost scoasă de la vinclu de portarul Accinelli, portar care s-a interpus şi două minute mai târziu la şutul lui Eduard Rusu, de la 14 metri.

Ulterior s-au dictat cinci minute de prelungiri, dar nu s-a mai întâmplat nimic şi FC Bihor Oradea s-a impus cu scorul de 2-1, a obţinut şi prima victorie în deplasare în acest sezon şi a ajuns la al doilea succes consecutiv.

Fc Bihor

De menţionat că portarul Rodrigo Accinelli şi-a făcut din nou treaba cu prisosinţă, iar atacantul Ioan Hora a marcat din nou decisiv, în al doilea joc consecutiv. Astfel, el şi-a onorat ziua de naştere pe care a aniversat-o miercuri, cu un gol marţi cu FC Argeş şi cu o altă reuşită, sâmbătă, în confruntarea de la Buzău.


Metalul Buzău – FC Bihor Oradea 1-2 (1-0)

Au marcat: Valentin Robu (min. 8) / Sergiu Jurj (min. 58) şi Ioan Hora (min. 68)

Metalul Buzău: A. Dinu – A. Olaru, M. Manea, Perju, Rz. Radu – Opaiţ (min. 58 D. Lazăr), Borţoneanu, A. Manea (min. 68 Ed. Rusu) – Tudorică (cpt.) – M. Constantinescu (min. 46 Ad. Moldovan) şi V. Robu. Antrenor: Valentin Stan

FC Bihor Oradea: Accinelli – C. Jurj, Giafer, Băican, I. Ban (min. 46 S. Cucu) – I. Filip (cpt.), R. Gunie (min. 46 R. Farcaş), D. Sala (min. 46 I. Hora) – A. Stahl (65 L. Tincău), Sg. Jurj şi A. Moga (min. 56 A. Nica). Director tehnic: Gustavo Aragolaza

Au arbitrat: Valentin Naidin (Turnu Măgurele) - Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi) şi Cristi Daniel Ichim (Brăila). Arbitru de rezervă: Ionuţ Cătălin Nanu (1 Decembrie – Ilfov). Observator pentru arbitri: Bogdan Velicu (Bucureşti). Delegat de joc: Ciprian Anton (Suceava).

În urma acestui succes, FC Bihor a totalizat 7 puncte şi, cel puţin până la ultimele jouri ale etapei, a urcat pe poziţia a 5-a a ierarhiei la zi.

În etapa viitoare, fotbaliştii orădeni vor evolua pe teren propriu, vineri, 30 august, de la ora 18, cu CSM Reşiţa. Până la acel joc din campionat însă, cele două echipe, FC Bihor şi CSM Reşiţa, se vor mai întâlni o dată, tot la Oradea, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", în play-off-ul Cupei României, marţi, de la ora 17.

Fc Bihor


Etapa a 4-a a Ligii a II-a:

Vineri
FC U Craiova – CSC Şelimbăr 1-1

Sâmbătă
Unirea Ungheni – Chindia Târgovişte 0-1
CS Afumaţi – Metaloglobus Bucureşti 2-1
Ceahlăul Piatra Neamţ – CS Mioveni 2-0
AFC Câmpulung Muscel – CSM Slatina 0-5
Metalul Buzău – FC Bihor Oradea 1-2
CSM Reşiţa – CSM Focşani 1-0
CSC Dumbrăviţa – Steaua Bucureşti 0-1

Duminică, 25 august
Ora 11  Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Concordia Chiajna
Ora 17 FC Voluntari – Corvinul Hunedoara (Digi Sport şi Prima Sport)
Luni, 26 august, ora 17
FC Argeş – Csikszereda Miercurea Ciuc (Digi Sport şi Prima Sport) 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON