URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
27 Iunie 2024, 10:10

Fă ce zice popa... Un preot greco-catolic şi-a deschis ilegal un atelier și vopsitorie auto în Sântandrei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fă ce zice popa... nu ce face popa, sună o veche zicală românească. Şi nu face nicidecum ca tânărul preot greco-catolic din Sititelec, Bogdan Petru Remus Torjoc!

În timpul liber, părintele Torjoc e mare antreprenor şi şi-a deschis un atelier și vopsitorie auto în buricul comunei Sântandrei, spre disperarea vecinilor care nu mai au linişte din pricina lui și a clienţilor săi.

Baiul mai mare e că atelierul nu are nici avize şi nici autorizaţii, fiind deci în deplină clandestinitate. Chestiunea a fost constatată luna trecută de Garda de Mediu, care l-a amendat cu 10.000 lei pe Torjoc pentru activitățile de vopsitorie auto fără autorizație de mediu şi i-a cerut să-şi închidă stabilimentul până la intrarea în legalitate.

În loc de asta, însă, activitatea în atelier a continuat, chiar şi după ce, săptămâna trecută, comisarii de Mediu i-au făcut o nouă vizită şi i-au aplicat încă o amendă, de 50.000 lei, de data aceasta și pentru că a continuat să presteze servicii de service auto, ba i-au și găsit diverse deșeuri care au un regim special.

Bihorel le recomandă sătenilor nemulţumiţi să apeleze la Justiţia Divină, căci se pare că singurul şef pe care-l recunoaşte popa din Sântandrei este cel de Sus...

UPDATE: „Nu fac reparații”

După apariția acestui text, preotul Torjoc a contactat joi redacția BIHOREANUL, susținând că nu patronează un atelier clandestin, că nu prestează servicii de mecanică pentru terți și că în imobilul pe care îl deține își garează doar cele 8 utilaje de teren pe care le are în proprietate. 

A recunoscut, însă, cele două amenzi primite de la Garda de Mediu, una „pentru că mi-am vopsit șasiul personal și nu am știut că nu ai voie să-ți vopsești în propria curte un șasiu la mașină”, iar cealaltă pentru deșeuri precum bidoane cu ulei, de care are nevoie la utilajele cu care lucrează. „Nu prestez servicii de mecanică pentru că nici nu mă pricep. Eu acolo îmi garez utilajele și mașinile proprietatea mea. Mai mult, eu și firma mea am contract de întreținere cu mecanicul din sat”, a pretins Bogdan Torjoc.

Întrebat despre faptul că Garda de Mediu a găsit la control și persoane care lucrau la un motor de mașină, preotul a spus că doar a lăsat un vecin „să se uite un pic la mașina lui, să completeze una alta”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON