Un număr de 26 de măşti purtate de pacienţi oncologici, care au suferit de forme de cancer din sfera ORL sau a sistemului nervos, au fost transformate în lucrări de artă, care vor putea fi admirate, duminică, în 4 februarie, de la ora 14, la Casa Darvas – La Roche din Oradea.
"Războinicul Timpului - Expoziţie măşti de radioterapie reinterpretate" marchează importanţa zilei de 4 februarie, când se sărbătoreşte Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului. Tot în aceeaşi zi organizatorul principal al expoziţiei, Asociaţia Buni Prieteni Împotriva Cancerului din Oradea, împlineşte trei ani de existenţă.
"Ne-am dorit de mult timp să creăm această conexiune între lumea medicală şi cea a artei. În final am reuşit să adunăm 26 de măşti care au fost purtate de pacienţi la radioterapie. Acestea provin de la cei care au făcut această procedură la clinicile MedEuropa din Oradea şi alte oraşe ale ţării", a explicat, pentru BIHOREANUL, Alina Dascăl, preşedinta Asociaţiei Buni Prieteni Împotriva Cancerului (în foto alături de soțul ei).
Între acestea se numără inclusiv cea purtată de soţul său, Sandu Dascăl, care a luptat cu cancerul oral.
Toate măştile au fost transformate în lucrări de artă de Mirela Dobrescu, cu sprijinul Carlei Brillanti şi Marinei Lup.
Expoziţia se va deschide duminică, de la ora 14, la Casa Darvas – La Roche, iar intrarea este liberă.
"Războinicul Timpului - Expoziţie măşti de radioterapie reinterpretate" va putea fi vizitată în Muzeul Art Nouveau din Oradea timp de două săptămâni, până în 18 februarie.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.