URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
27 Iunie 2024, 19:25

Expoziție cu imagini inedite realizate de un fotograf orădean stabilit în SUA, vernisată la Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotograful orădean Paul Bock, stabilit în Statele Unite ale Americii, şi-a vernisat miercuri, la Galeria "Mezey Lajos" a asociaţiei Euro Foto Art din cadrul secţiei Muzeului oraşului Oradea, o expoziţie ce cuprinde zeci de fotografii realizate de acesta într-o călătorie în India.

Sub patronajul Asociaţiei Internaţionale "Euro Foto Art" (AIEFA) şi auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), expoziţia "Impresii din India" cuprinde 50 de fotografii realizate de Bock în timpul unei călătorii în India în 2022, se arată într-un comunicat al Euro Foto Art.

Imaginile surprinse de fotograful stabilit în California arată, printre altele, arhitectura impresionantă a ţării asiatice, dar şi viaţa cotidiană a indienilor, cu străzile aglomerate şi pline de gunoaie.

Evenimentul face parte din manifestările culturale dedicate Zilelor Sfântului Ladislau.

În cadrul acestuia, Cristina Puşcaş, reprezentanta Muzeului oraşului Oradea, a subliniat importanţa iniţiativei în cadrul festivalului, iar Ştefan Toth, preşedintele AIEFA, a evidenţiat parcursul expoziţiei, menţionând că expoziţia a ajuns la Oradea după ce a fost vernisată anul trecut, în prezenţa autorului, în Palatul Parlamentului României, cu ocazia aniversării a 75 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi India, precum și la Centrul Expoziţional FIAP Ujgorod – Ucraina şi la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei din Chinişău la începutul lunii iunie a acestui an. 

În discursul său, Toth a descris expoziţia ca un "pod cultural" între America, Europa şi Asia.

"Expoziţia este un pod cultural între trei continente, mai precis SUA, unde locuieşte artistul fotograf expozant, Europa, locul unde a fost prezentată expoziţia ce prezintă o ţară deosebită, care se află în Asia", este citat Ştefan Toth în comunicatul de presă.

Expoziţia este găzduită în Galeria "Mezey Lajos" din cadrul Muzeului oraşului Oradea, recent relocată la etajul II al Cetăţii Oradea. Aceasta va rămâne deschisă până pe 25 iulie 2024, putând fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00. De asemenea, lucrările vor fi proiectate şi pe ecranele mijloacelor de transport public din Oradea, datorită parteneriatului între AIEFA şi OTL SA. 

Născut la Oradea, Paul Bock a absolvit Liceul Clasic Mixt şi a obţinut o diplomă de inginer de la Institutul Politehnic din Timişoara. După o carieră internaţională în proiectarea instalaţiilor petrochimice, în anul 2000 a revenit la pasiunea sa pentru fotografie. În 2004, a obţinut diploma de la Tri-Community School of Photography din Los Angeles. Din 2013, este membru al AIEFA, iar din 2017, vicepreşedinte al Asociaţiei pentru SUA. Lucrările sale au fost expuse în mai multe țări şi au primit numeroase premii şi distincţii.

Pe de altă parte, vineri, 28 iunie 2024, la ora 18:00, Galeria "Euro Foto Art" din cadrul Palatului Princiar al Cetăţii Oradea (corpul C, parter) va găzdui vernisajul unei expoziţii intitulate "55 de ani – 55 de imagini" și realizate de artişti fotografi din Ungaria, marcând aniversarea a 55 de ani de existenţă a fotoclubului "Óbuda" din Budapesta.

Evenimentul se va desfăşura în prezenţa a şase artişti fotografi din Budapesta, veniţi special pentru această ocazie: Egri Zsuzsa, Ott Ilona, Bardos Tamás, Tóth-Piusz István, Gyimes János şi preşedintele Fotoclubului, Koncz Dezső EFIAP.

Foto Szmolanka Leszja
(foto: Szmolanka Leszja)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON