URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Mai 2022, 21:11

Experience Oradea: Orașul va oferi servicii digitale pentru turiști, create de voluntari

Experience Oradea: Orașul va oferi servicii digitale pentru turiști, create de voluntari (sursa foto: Visit Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Turiștii vor putea experimenta Oradea și digital. Începând din această vară, orașul va avea mai multe servicii turistice disponibile gratuit pe internet.

Tur digital

Cu o finanțare obținută prin programul Bursa Talentelor, derulat de Fundația Comunitară Oradea, asociația Renew Carpathia va derula în această vară proiectul „Experience Oradea”, prin care se va crea această infrastructură turistică digitală.

ONG-ul a fost fondat de Alex Trandafir, un tânăr orădean pasionat de geografie și turism, care a devenit ghid turistic încă dinainte de vârsta majoratului și care s-a implicat în mai multe proiecte dedicate Oradiei.

„Deoarece lumea preferă tot mai mult experiențele digitale, am decis să creăm un tur ghidat digital cu cele mai importante obiective turistice din Oradea. Astfel, pe platforma proiectului - eoradea.com - va exista o hartă cu aceste obiective, hartă care te va putea localiza. Utilizatorii vor putea opta să participe la tur în ordinea stabilită a obiectivelor, selectând opțiunea Tour, sau vor putea selecta opțiunea de Explore, ce le va permite vizitarea obiectivelor în ordinea dorită, personalizându-și turul”, se arată într-un comunicat al ONG-ului.

Centru de informare turistică „remote”

În plus, va fi creată o așa-numită „digital city booklet”, adică o carte turistică disponibilă tot pe internet, ce va centraliza informațiile turistice din oraș, cu legături spre alte platforme utile, Oradea Heritage, OTL sau muzee, de exemplu.

Turiștii vor avea la dispoziție și un centru de informare turistică online. Mai precis, în cadrul proiectului se va crea un call & chat center, unde musafirii urbei vor putea suna sau vor putea discuta într-o aplicație de tip „messenger” cu voluntari care pot să le răspundă curiozităților sau nelămuririlor.

Proiectul va mai presupune și organizarea unui curs de pregătire pentru ghizi locali, la care vor participa 5 tineri cu vârste între 18 și 25 de ani. „Astfel, tinerii vor participa la ateliere practice și vor susține pe parcursul verii tururi ghidate și alte evenimente tematice, gratuite, pentru vizitatori și orădeni. La finalul verii, cu ajutorul unei agenții partenere de formare profesională, tinerii vor lua parte la un curs oficial de atestare, pentru a putea obține un atestat de ”agent de turism - ghid” și pentru a putea profesa mai departe”, au mai transmis organizatorii. De asemenea, voluntarii vor organiza și tururi ghidate pentru turiști, prin oraș.

Renew Carpathia a mai transmis că este și în căutare de parteneri, în rândul operatorilor turistici locali, și de voluntari pentru acțiunile organizate. Doritorii pot obține mai multe informații de pe site-ul proiectului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON