URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Septembrie 2024, 15:50

Educație pentru siguranță: Polițiștii, jandarmii și specialiștii antidrog, în mijlocul elevilor din Bihor, în prima săptămână de școală (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevi din tot Bihorul au învățat, în prima săptămână de școală, cum să rămână în siguranță. Polițiști, jandarmi, specialiști ai Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au desfășurat activități cu copiii și tinerii.

„Copiii au învățat cum să circule corect pe drumurile publice, cum să prevină consumul de substanțe interzise, traficul de persoane, dar și să sesizeze, de îndată, orice act de violență, pentru un mediu școlar mai sigur”, a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, Poliția Bihor.

Acțiunile s-au desfășurat în școli sau în vecinătatea lor, atât în orașe, cât și la țară.

„O activitate amplă de educație rutieră, la care au participat aproximativ 120 de elevi, s-a desfășurat la Școala Gimnazială din Gepiu, în cadrul căreia copiii au învățat, de la polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și de la polițiștii rutieri, alături de un partener de campanie preventivă, principalele reguli de circulație pe drumurile publice, au exersat traversarea în siguranță a părții carosabile și au învățat despre atitudinea preventivă în deplasarea pe drumurile publice. De asemenea, elevii au fost informați despre importanța alegerii unui anturaj pozitiv și a menținerii unor relații sănătoase cu prietenii”, a precizat Poliția.

Acțiuni similare au avut loc și în alte localități. În plus, reprezentanții instituțiilor MAI au discutat și cu părinții și profesorii, pentru a se asigura că adulții vor ști să gestioneze relațiile cu cei mici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON