URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Decembrie 2023, 15:52

După două luni de arest preventiv, șeful ISCTR Bihor, Cristin Ţepele, a fost plasat sub control judiciar şi are interdicţia de a-şi exercita profesia

După două luni de arest preventiv, șeful ISCTR Bihor, Cristin Ţepele, a fost plasat sub control judiciar şi are interdicţia de a-şi exercita profesia foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După două luni petrecute în spatele gratiilor, şeful ISCTR Bihor, Cristin Ţepele, inculpat de procurorii DNA Cluj pentru luare de mită în formă continuată, a fost plasat sub control judiciar.

Măsura a fost dispusă de Tribunalul Cluj pe 27 noiembrie, la solicitarea procurorilor, pentru o perioadă de 60 de zile şi vine la pachet cu o serie de interdicţii.

Astfel, lui Cristin Ţepele i s-a interzis ca, în cele două luni, să îşi exercite profesia de inspector în cadrul ISCTR, să ia legătura cu martorii, suspecţii şi ceilalţi inculpaţi din cauza aflată în ancheta DNA Cluj.

Libertate cu interdicţii

Aceeaşi decizie a fost luată de Tribunalul Cluj şi în cazul şefului ISCTR Cluj, Bogdan Durlea, finul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

"Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", se menţionează în încheierea judecătorească.

Cum soluţia instanţei nu a fost contestată, aceasta a rămas definitivă, iar Ţepele şi Durlea au fost eliberaţi din Arestul Poliţiei Sălaj, unde se aflau încarceraţi. 

După cum a relatat şi BIHOREANUL, Cristin Ţepele şi Bogdan Durlea au fost reţinuţi pe 4 octombrie, în urma a 24 de percheziţii domiciliare realizate de procurorii DNA Cluj în judeţele Bihor, Cluj, Maramureș, Bistrița - Năsăud, Sălaj și Alba.

Potrivit surselor ziarului, anchetatorii au percheziţionat atunci şi sediul ISCTR Bihor de pe Calea Borşului, dar şi locuinţele a cinci angajaţi din ISCTR Bihor, inclusiv cea deţinută de coordonatorul judeţean al instituţiei.

Ulterior, Ţepele şi Durlea au fost arestaţi preventiv, pentru acuzaţii de corupţie, în timp ce alţi suspecţi au fost plasaţi sub control judiciar. În cauză mai sunt cercetaţi un inspector ISCTR din Bihor, Sorin Gelu Baicu, un subaltern al lui Durlea, Florin Mihai Zehan, trei inspectori de trafic din Maramureş, Ioan Orha, Mircea Mihai Pop şi Vasile Şofron, precum și viceprimarul comunei Sârbi din Bihor, Mădălin Popovici (PSD).

Transportatori cu protecţie

"Infracțiunile reținute în sarcina inspectorilor de trafic rutier ar fi fost comise tot în legătură cu „protecția” asigurată mai multor societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri, prin aceea că le-ar fi furnizat administratorilor acestora informaţii referitoare la controale și nu ar fi luat măsuri de sancţionare cu privire la încălcările legii pe care le-ar fi constatat (depășirea masei maxime autorizate de transport, lipsa licenței de transport etc.)", se preciza în comunicatul făcut public de DNA referitor la caz. 

Pe viceprimarul comunei bihorene Sârbi, procurorii DNA Cluj îl acuză de dare de mită, complicitate la dare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Concret, Popovici ar fi administrat, în fapt, o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri şi, ca să se ferească de amenzi, ar fi primit ilegal informaţii despre eventualele controale făcute în trafic de inspectorii din Bihor, în schimbul cărora i-ar fi dat şefului ISCTR materiale de construcții în valoare de 2.856 lei și echivalentul în lei a sumei de 5.000 euro. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON