URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Aprilie 2022, 09:51

Drumul care leagă străzile Clujului şi Griviţei prin şanţul Cetăţii Oradea va fi reabilitat ca arteră rutieră (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul care leagă străzile Clujului şi Griviţei prin şanţul Cetăţii Oradea va fi reabilitat ca arteră rutieră.

Consiliul Local a aprobat joi, în şedinţă ordinară, indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, în valoare de 4,2 milioane lei cu TVA inclus.

"În urma lucrărilor, drumul de legătură, în prezent închis autovehiculelor pe porţiunea dinspre Piaţa Cetăţii, va fi deschis traficului auto. În capătul din strada Griviţei va fi amenajat un sens giratoriu", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Lucrările de modernizare a drumului cu o lungime de 513 metri vor avea un termen de finalizare de două luni.

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, investiţia va viza îmbunătăţirea circulaţiei rutiere în zonă, refacerea carosabilului şi trotuarelor, limitarea folosirii spaţiului ca loc de parcare şi modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Măcar se va reface și trotuarul la coborâre în șanț
Acum două săptămâni am dorit să vizitez Târgul de Paști din Cetate și fiind într-o postură nouă de proaspăt tătic, am de dus un bebeluș în cărucior. Naivul de mine, care este asaltat de tot felul de propagande, chiar am crezut, că zona este accesibilă și pe trotuarul ce coboară în șanț (podul din lemn, accesul principal fiind acum doar un prilej de belvedere asupra șantierului grotesc și abandonat din jurul catedralei). Spre stupoarea mea și a unui grup de turiști nemți din fața noastră, după blocul de la Poliția Rutieră trotuarul se termină brusc și există o porțiune de câteva zeci de metri de acces anevoios prin tufișuri și capcane din beton, ca să ajungi pe trotuarul care coboară în șanț, mai bine zis o caricatură de trotuar decopertat de timp, care este impracticabil cu căruciorul fără să îi provoci traume craniene la copil. A rămas varianta să folosesc carosabilul, dar traficul auto a fost mare și mi-a fost rușine, că șoferii care coborau înspre Cetate trebuiau să încalce linia continuă să mă ocolească. Ca o informare pentru viitorii părinți care vor avea , piatra cubică in interiorul Cetății nu este pavajul ideal pentru deplasare cu un copil nou-născut în cărucior, copilul este recomandat să fie purtat în brațe.
Postat 01 Mai 2022, 09:14 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON