URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 August 2024, 12:40

Drogată la volan, la 19 ani. O tânără din Oradea s-a ales cu dosar penal

Drogată la volan, la 19 ani. O tânără din Oradea s-a ales cu dosar penal foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O şoferiţă în vârstă de 19 ani din Oradea s-a ales cu dosar penal după ce, oprită în trafic pentru un control de rutină, poliţiştii au descoperit că a urcat la volanul maşinii sub influenţa substanţelor interzise. 

Potrivit unui comunicat transmis joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, maşina condusă de tânăra orădeancă a fost oprită miercuri seara la ora 23.40, pe strada Oneştilor din municipiu.

Comportamentul tinerei le-a dat de gândit poliţiştilor, „existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv”. Ca urmare, aceasta a fost testată cu aparatul din dotarea agenţilor rutieri, rezultatul fiind pozitiv.

„În urma testării preliminare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii consumului unor substanțe interzise", scrie în comunicat. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Oradea, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@pioneza
Acestea sunt motivele pt care ati pierdut toate voturile.
Postat 29 August 2024, 19:14 de Riviera
@pioneza
Asta astepti tu de la useristi. Droguri la liber, si fara "militzisti" care sa va controleze. Bineinteles si lgbtqw+ pe toate gardurile. Sa fiti daor voi pe strazi. Restul sa stea in case.
Postat 29 August 2024, 18:30 de Riviera
Cum au ,,descoperit" militistii?!
Sa le spuneti si celor de la Medicina Legala, sa nu mai piarda astia timpul/reactivii/banii. Oricat s-a discutat subiectul, romanii tot prosti au ramas. Ca ai tras pe nas, cu voie sau fara voie, nu accepti nici in ruptul capului sa fii testat pe marginea santului. Ai fumat o tigara sambata, azi e joi. Dpdv al efectelor asupra capacitatii de a sofa, niciun risc. Dpdv al p*rcariilor militistilor, esti ,,drogat". Dpdv al buletinului de analiza emis de Medicina Legala, esti ok. Explicatia e simpla: sculele militistilor fac masuratori calitative (determina substanta), buletinele IML fac analize cantitative (determina concentratia de substanta si implicit daca erai sau nu apt pt a conduce). Acum fiecare face ce-l duce capul! https://www.g4media.ro/medicii-legisti-spun-ca-nu-sunt-de-acord-cu-ordonanta-care-ii-lasa-fara-permis-pe-soferii-testati-pozitiv-la-droguri-cu-testele-rapide-si-acuza-ca-nu-au-fost-consultati-lista-nemultumirilor.html
Postat 29 August 2024, 17:53 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON