URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 August 2022, 10:01

Dragnea se întoarce! Noul Dragnea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu un an înainte să fie condamnat, în mai 2019, nu pentru marile tunuri, ci pentru un mizilic, cel al angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea, pe atunci şeful PSD şi al Camerei Deputaţilor, avertiza, masacrând legile justiţiei şi ale energiei, că "nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie". 

La un an după ieşirea din puşcărie, săptămâna trecută, a anunţat tocmai la Oradea "lucruri şocante" pentru la toamnă. Că a făcut-o aici este neimportant, motivul fiind, cel mai probabil, primirea cu pâine şi sare, lăutari şi fotbal, organizată de una dintre amazoanele sale, fosta PSD-istă Lilla Debelka, acum şefa pe Bihor a APP, noul său partid.

Am asistat la prima conferinţă de presă a lui Dragnea după "liberare" şi am văzut un Dragnea faţă de care cel vechi, din 2016-2019, era un biet preşcolar. Noul Dragnea este, pur şi simplu, înfricoşător. Relaxat şi cinic (mai mult ca sigur şi pentru că celelalte două dosare îi zac prin sertarele unor procurori DNA lipsiţi fie de ambiţie, fie de competenţă), noul Dragnea a vorbit răspicat despre cum va "suveraniza" România din ghearele "globaliştilor" care ne forţează să acceptăm "că bărbaţii trebuie să nască" şi că "gândacii sunt mâncare". 

Va naţionaliza "companiile strategice", care ţin "salariile jos şi preţurile sus", va interzice importurile de alimente "otrăvite", va scoate România din UE pe motiv că la întemeierea ei "nu s-a spus deloc că va fura suveranitatea ţărilor şi resursele, că se va stabili la Bruxelles ce are voie să facă o ţară mică", dar şi din NATO, pe considerentul că "o mână de trădători vor să ne târască în război cu Rusia" şi "să predea conducerea apărării naţionale către francezi". Toate, fireşte, în numele unui excepţionalism românesc aiuritor, bazat pe faptul că "românii reprezintă un popor ales şi România este Grădina Maicii Domnului", iar înşişi "Fecioara Maria şi Iisus Cristos au venit aici din Betleem".

Noul Dragnea e ca şarpele căruia nu i-ai tăiat capul şi iese în drum să te muşte: plin de agresivitate pentru că, pe de o parte, Justiţia nu şi-a spus cuvântul în cazul lui, iar pe de alta pentru că, pe fond, românii preferă mania persecuţiei de către străini decât să-şi vadă propriile defecte, începând cu proasta alegere a propriilor conducători. 

Consecinţele acestei agresivităţi, drapate în discursuri suveraniste precum cele ale lui Viktor Orban, nu trebuie însă trecute cu vederea. La toamnă, când Dragnea va veni cu "lucrurile şocante", România va fi şi mai şubredă, războiul din Ucraina şi seceta vor face ravagii, iar nemulţumirile populare pot exploda la orice scânteie. 

După delirul lui Dragnea, am auzit persoane educate zicând că "infractorul" ar trebui ignorat, dar ar fi o greşeală, precum cele care au făcut posibile PPDD şi AUR, cu potenţial însă mult mai exploziv. În criza-crizelor, numai un personaj periculos cu adevărat, pe lângă care Dan Diaconescu ori George Simion sunt nişte caricaturi, nu lipsea României. Noul Dragnea nu trebuie ignorat, trebuie combătut.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dragnea a vrut ca România să-și asume o politică suveranistă, bazată pe educație și cercetare, ca demers care să asigure dezvoltarea accelerată. Colonizatorii euro-atlantici l-au prins însă cu botul în smântână și au profitat de asta ca să nu se întâmple.
????Marile puteri europene au PIB-ul/locuitor echivalent cu 40.000 dolari, Polonia a depăşit 25.000 dolari, dar România, deşi a avut o creştere semnificativă după 1990, are PIB-ul/locuitor echivalent cu 20.000 dolari, cu mult sub media europeană de 35.000 dolari. ????La PIB per capita, România are un decalaj de 40 ani faţă de Franţa, Germania şi Italia, de 20 ani faţă de media UE şi de 10 ani faţă de Polonia. ????În Indexul Dezvoltării Umane, nivelul de dezvoltare în România era de 0,1 în 1880, de 0,2 în 1940, 0,4 între anii 1960-1970, şi de 0,6 în prezent. ????România este în urma Poloniei cu 10 ani la dezvoltare şi cu 30 ani faţă de puterile vestice. ????La educaţie, România este cu 10 ani în urmă faţă de media UE. ????România are decalaj de 20 ani la speranţa de viaţă şi scăderea mortalităţii infantile faţă de media europeană. ????Deşi este cu 40 ani în urmă la urbanizare, la capitolul tehnologie România este în urmă cu doar 10 ani faţă de media europeană. Ultima șansă se joacă acum.
Postat 03 August 2022, 08:10 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON