URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Aprilie 2022, 15:41

Două olimpiade naționale, la Oradea. IȘJ garantează că elevii vor avea condiții bune

Două olimpiade naționale, la Oradea. IȘJ garantează că elevii vor avea condiții bune sursa foto: www.vremeanoua.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevi din toată țara se adună, începând de miercuri, la Oradea, unde vor avea loc două olimpiade naționale.

Între 27 și 1 mai, la Liceul Teologic Penticostal „Betel” Oradea, va avea loc Olimpiada de religie - Alianța Evanghelică (Cultul Baptist, Cultul Creștin după Evanghelie, Cultul Penticostal, clasele V-XII) / Licee Teologice Baptiste și Penticostale.

În total, 140 de elevi din clasele IX-XII, din 15 județe (Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș și Municipiul București) vor participa la acest examen.

„La Oradea această competiție se desfășoară pentru a treia oară după edițiile din anii 2011 și 2016”, a transmis Inspectoratul Școlar.

A doua olimpiadă națională care are loc la Oradea este cea de limba și literatura cehă maternă, sârbă maternă și slovacă maternă, care se desfășoară între 27 și 29 aprilie, la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea.

La această competiție participă elevi din clasele VII-XII, din șase județe: 11 elevi din Caraș-Severin și Mehedinți la olimpiada de cehă, 36 de elevi din Caraș-Severin și Timiș la olimpiada de sârbă, și alți 36 din Arad, Bihor și Sălaj, la olimpiada de slovacă.

„Inspectoratul Școlar Județean Bihor s-a preocupat de asigurarea celor mai bune condiții de cazare și masă participanților la aceste competiții”, a mai transmis instituția.

Precizarea vine în contextul în care s-a iscat un scandal național după ce elevii care au participat la Olimpiada Națională de Franceză, la Craiova, au dezvăluit că au avut condiții mizere de cazare și au mâncat hrană rece.

În urma acestor mărturii, preluate de presa din București, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că vina pentru această situație este a decidenților, pentru că alocările bugetare pentru organizarea olimpiadelor sunt mici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON