URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
08 Iunie 2024, 14:03

Dosar penal pentru coruperea alegătorilor la Hidișelu de Sus. Soția unui candidat la Consiliul Local, acuzată că a împărțit mită electorală (VIDEO)

Dosar penal pentru coruperea alegătorilor la Hidișelu de Sus. Soția unui candidat la Consiliul Local, acuzată că a împărțit mită electorală (VIDEO) captură video
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliția Bihor a deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor în localitatea bihoreană Sântelec, comuna Hidișelu de Sus, după ce soția unuia dintre candidații PNL la Consiliul Local a fost filmată, vineri, după lăsarea întunericului, în timp ce împărțea unor localnici pungi cu diverse produse.

Sesizarea privind „distribuirea de mită electorală în comuna Hidișelu de Sus, satul Sântelec” a fost transmisă BIHOREANULUI de Ioana Orzan, cea care a realizat filmarea vineri seara, înainte cu câteva minute de ora 23, sesizând și autoritățile.

„Soția domnului Sterp Ioan, candidat pe lista pentru funcția de consilier local PNL susținut de actualul primar Adrian Petroi, a fost observată împărțind bunuri în comunitatea de etnie romă din sat. Anterior acestui eveniment, actualul primar, domnul Adrian Petroi, a fost văzut vizitând magazinul doamnei Sterp Florina, persoana incriminată. Menționăm că a fost sesizat serviciul 112, iar autoritățile efectuează în prezent descinderi în legătură cu acest caz”, a transmis Ioana Orzan.

În imaginile surprinse de aceasta (video jos) se vede cum, din portbagajul burdușit al unei mașini, o femeie împarte pungi cu produse altor persoane.

„Am inițiat o mobilizare a comunității, a tinerilor din comună, toți voluntari, cu câte 4-5 mașini pe fiecare sat, cu cameră de filmare în interior, pentru că am primit o informație că actualul primar, dl Adrian Petroi, ar pune la bătaie între 40.000 și 60.000 de euro, mită electorală. Și ne-am mobilizat să avem dovezi, observând, fără să interacționăm, fără avem altercații sau conflicte cu nimeni, lăsând camerele de filmat să își facă treaba. Înainte de asta, am primit informația că domnul primar s-a dus la ea la magazin, iar apoi ea a mers în cartierul romilor. Noi am făcut filmările și am prezentat tot la Poliție”, a explicat Orzan, contactată de ziar.

După ce femeia a sunat la 112, echipaje de polițiști au descins în localitate. Sursele BIHOREANULUI spun că, în fața acestora, patroana magazinului a recunoscut că le-a livrat sătenilor produse, dar a spus că obișnuiește să facă asta de ani de zile, fără conotații electorale, de două ori pe zi, dimineața și seara, iar unii s-au obișnuit să ia de la ea „pe caiet”. 

„Da, face chestia asta. Pe timp de zi, dar pe timp de noapte nu”, a precizat redclamanta Ioana Orzan.

„Suntem peste 20 de martori care am văzut tot ce se întâmplă. Azi noapte, Poliția ne-a pus pe toți într-o cameră și am dat declarații. Am făcut această mobilizare pentru că noi 16 ani trăim în teroare, amenințări, șantaje. Ca să vă faceți o idee, domnul primar i-a amenințat pe locuitorii din Șumugiu că primul lucru pe care-l va face după ce mai câștigă un mandat va fi să demoleze școala din sat, iar duminică, pe terenul de sport din Hidișel, și-a amenințat propriii consăteni, din Mierlău, că dacă nu îl votează le demolează casele. În 2020, eu am primit chiar și amenințări cu moartea, iar în acest an (oamenii lui Petroi - n.r.) continuă să amenințe, de pe 19 conturi de Facebook false, își bat joc de mine și de alți opozanți”, a mai arătat reclamanta, fără să facă un secret din faptul că îl susține pe contracandidatul edilului la primărie.

Contactată de BIHOREANUL, purtătoarea de cuvânt a Poliției Bihor, comisarul șef Alina Fărcuța, a confirmat că în urma apelului la 112 echipajele de polițiști au descins în zonă și că s-a întocmit un dosar penal.

„În cauză, polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de coruperea alegătorilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea”, a transmis reprezentanta Poliției Bihor.

BIHOREANUL a încercat să obțină un punct de vedere și de la primarul Adrian Petroi, însă până la ora publicării acestei știri el nu a răspuns apelurilor telefonice.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Interesant
Puștanul are tricou galben, plasa e Roșie :::::)))) ăla cu plasa are tricou albastru :::::)))
Postat 08 Iunie 2024, 23:27 de Sandu2100
Denis
Eu nu am treabă cu PNL , eu votez omul Bolojan și Birta. E dezgustător asa ceva, efectiv ii prostești pe proști. Stai liniștit ca si PSD face asta. Si ăla din Lugaj
Postat 08 Iunie 2024, 18:52 de Sandu2100
Minciuni electorale.
Doar "ciuma roșie" poate face așa ceva. Nu și "holera galbenă" care e cinstea întruchipată, după chipul și asemănarea cu singurul "cârmaci" adevărat al Bihorului.
Postat 08 Iunie 2024, 16:57 de KP
sanducuuuuu
ce spui? e corect? e bine ca e de la penelei :)))))
Postat 08 Iunie 2024, 16:13 de denis
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON