URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Septembrie 2024, 10:50

Donald Trump, ținta unui nou atentat. Suspectul, susținător al Ucrainei în războiul cu Rusia, a dat un interviu presei din România (VIDEO)

Donald Trump, ținta unui nou atentat. Suspectul, susținător al Ucrainei în războiul cu Rusia, a dat un interviu presei din România (VIDEO) Sursa foto: Fox News / Facebook

Donald Trump a fost ţinta unei noi tentative de asasinat, duminică, în timp ce se afla la clubul său de golf din Florida, conform presei internaţionale care citează FBI. Incidentul vine la puţin peste două luni după ce fostul preşedinte al SUA a fost rănit într-un atentat, în timpul unui miting din Butler, Pennsylvania. Trump a declarat că se află în siguranţă, iar autorităţile au reţinut un suspect.

Conform Europa Liberă România, tentativa a avut loc în timp ce Trump juca golf. Agenţii Serviciului Secret, staţionaţi în apropiere, au observat o armă de tip AK care ieşea printre arbuştii de lângă teren, la aproximativ 400 de metri de locul unde era Trump.

Un agent a deschis focul, iar presupusul atacator a abandonat arma şi a fugit cu o maşină, lăsând în urmă două rucsacuri, o lunetă folosită pentru ţintire şi o cameră GoPro.

Militant pro Ucraina

Atacatorul a fost identificat şi capturat ulterior de forţele de ordine. El a fost identificat ca Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, care locuieşte din 2018 în Hawaii.

Potrivit informaţiilor furnizate de trei oficiali ai forţelor de ordine americane, sub protecţia anonimatului, Routh a fost calm în momentul reţinerii şi nu a arătat nicio emoţie când a fost oprit de autorităţi.

Atacator Trump

Hotnews.ro scrie că cele trei conturi de social media care poartă numele lui Routh sugerează că acesta a fost un susţinător fervent al Ucrainei în războiul acesteia împotriva agresiunii ruseşti.

De asemenea, atacatorul a dat un interviu publicaţiei româneşti Newsweek în 2022 (video jos). În cadrul interviului, realizat de jurnalistul Remus Cernea, Routh a fost prezentat ca un recrutor pentru Legiunea Internaţională, un grup format din voluntari care luptă de partea Ucrainei împotriva invaziei ruseşti. 

El declara atunci că acest conflict este unul clar între bine şi rău şi că scopul său este să încurajeze cât mai multe persoane să se alăture luptei din Ucraina. "Avem nevoie de voluntari din toate colţurile lumii, chiar şi cei fără pregătire militară, să vină aici să lupte alături de noi", spunea Routh la momentul respectiv.

Deşi în trecut Routh şi-a exprimat public sprijinul pentru Donald Trump, postările sale mai recente arătau o schimbare de poziţie, favorizând echipa democrată, în special pe preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris. 

Profilurile sale de pe reţelele sociale, inclusiv Facebook şi X (fostul Twitter), au fost dezactivate la scurt timp după incidentul din Florida.

Sunt în siguranţă şi bine!

După atacul de la terenul de golf, Trump a trimis un mesaj susţinătorilor săi, în care a confirmat că se află în siguranţă şi că focurile de armă nu l-au rănit. "Înainte ca zvonurile să scape de sub control, vreau să ştiţi: SUNT ÎN SIGURANŢĂ ŞI BINE!", a scris Trump, adăugând că nimic nu-l va opri să-şi continue campania pentru un nou mandat ca preşedinte al SUA.

Preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au condamnat ferm actele de violenţă politică. Biden a ordonat echipei sale să se asigure că Serviciul Secret are toate resursele necesare pentru a asigura protecția fostului preşedinte, subliniind că "nu există loc pentru violenţă politică în ţara noastră". 

Kamala Harris, candidata din partea democraţilor la funcţia de preşedinte, s-a declarat profund tulburată de eveniment şi a subliniat importanţa menţinerii păcii pentru a preveni alte incidente similare.

Trump, care beneficiază de măsuri de securitate sporite din partea Serviciului Secret, a mulţumit agenţilor şi forţelor de ordine pentru că i-au protejat viaţa, numindu-i "patrioţi curajoşi şi dedicaţi". Deşi terenul de golf din Florida a fost parţial închis în timpul incidentului, acesta rămâne deschis în anumite zone pentru alţi jucători. 

După tentativa de asasinat din luna iulie, Trump ţine acum discursuri publice în aer liber din spatele unui panou antiglonţ, pentru a reduce riscurile de securitate.

Donald Trump și Kamala Harris se află în plină campanie electorală pentru funcția de președinte al Statelor Unite, pregătindu-se pentru alegerile prezidențiale din 2024. Fostul președinte Donald Trump, reprezentând Partidul Republican, își propune să revină la Casa Albă, bazându-se pe susținerea electoratului conservator și promovând teme precum securitatea națională și economia. Pe de altă parte, Kamala Harris, vicepreședinta în funcție și reprezentantă a Partidului Democrat, candidează pentru a deveni prima femeie președinte a SUA, concentrându-se pe justiția socială, schimbările climatice și drepturile civile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Rutina
Aceste tentative de asasinat au inceput sa devina o rutina pt D. Trump. Omul are sange in instalatie. Cred ca va creste in sondaje.
Postat 16 Septembrie 2024, 18:07 de Riviera
Greu
de ucis 2! Dacă scapă și de Kamalla, îl îngroapă și pe Iliescu!
Postat 16 Septembrie 2024, 14:56 de nealiniat
Justitia e doar justitie, trebuie sa fie doar dreapta
Justitia sociala e o justitie perturbata, care indoaie dreptatea dupa o agenda politica.
Postat 16 Septembrie 2024, 14:18 de unu
Mergând pe firul logic și ținând cont de cei peste 500 miliarde din "afacerea Ucraina" ...
... anti-putinistul american a luptat alături de urmașii fasciștilor lui Bandera, pe frontul unde se regăsesc în batalioanele Azov, cele care îl țin încă la putere pe Zelensky pentru că vin solde consistente de pe linia euro-atlantică a acționarilor Black Rock, iar războiul trebuie să continue pentru ca SUA să nu intre într-o criză majoră cu evidente perspective de faliment. În astfel de "proiecte" care conțin componente de atentate nu există coincidențe. Trump nu trebuie să ajungă președinte, căci altfel se duc naibii industrii specifice (armament, farmaceutice, echipamente, consumabile, etc) pe care globaliștii anglo-saxoni se bazează deja de peste un secol, pentru a prospera pe seama majorității populației planetei. Ghinion după ghinion, Occidentul și-a consumat resursele și, fără războaie și pandemii, există riscul evident să se ducă la fundul gropilor pe care, în numele unei așa-zise democrații inexistente, și le sapă singur.
Postat 16 Septembrie 2024, 11:19 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON