Fostul procuror Adrian Brișcan, care s-a pensionat în 2021 de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a murit, duminică, după ce i s-a făcut rău în locuinţă.
Mai multe echipaje medicale, ale serviciului de Ambulanţă şi SMURD Bihor s-au deplasat la faţa locului, încercând să-l salveze, dar nu au reuşit. Fostul magistrat avea 52 de ani.
Potrivit surselor BIHOREANULUI, fostului magistrat i s-a făcut rău duminică dimineaţa, acuzând că se sufocă, iar în jurul orei 10.20, familia a sunat la 112, pentru a solicita ajutor. "Trei maşini ale SMURD au venit, apoi a venit şi Poliţia", a declarat unul dintre vecini.
Când primul echipaj medical al Ambulanţei Bihor a ajuns la faţa locului, fostul magistrat nu mai era conştient, iar personalul medical a solicitat intervenția SMURD. Deşi au încercat mai bine de o oră să-l resusciteze, din nefericire, salvatorii nu au reuşit, fiind nevoiţi să declare decesul.
La faţa locului a ajuns, ulterior, şi un echipaj de poliţie. "Nu sunt suspiciuni că persoana a fost victima unei infracţiuni", a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa.
Născut în Oradea, Adrian Brișcan a intrat în magistratură în 1998, când a fost numit prin decret prezidențial procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. În 2006 a fost magistratul care a soluționat cele mai multe cauze – 763, dintre care 61 prin rechizitorii – dintre toți procurorii Parchetului local.
De altfel, în 2009, de Ziua Justiției, procurorul Brișcan a fost evidenţiat de către Laura Codruța Kovesi, pe atunci procuror general al României, pentru merite deosebite rezultate din instrumentarea unui număr mare de cauze, un număr ridicat de rechizitorii, cauze complexe şi cu impact la comunitate.
În 2010, Adrian Brișcan a avansat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde a activat până în 2021, când s-a pensionat la 50 ani. Fostul magistrat era căsătorit şi avea un copil.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.