URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iulie 2024, 15:16

Dezvăluiri șocante, într-o anchetă jurnalistică: Un cunoscut profesor universitar este acuzat de abuzuri sexuale asupra studentelor (VIDEO)

Dezvăluiri șocante, într-o anchetă jurnalistică: Un cunoscut profesor universitar este acuzat de abuzuri sexuale asupra studentelor (VIDEO) foto: HotNews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O anchetă jurnalistică publicată luni de site-ul de investigații Snoop.ro scoate la iveală o situație șocantă: Un celebru profesor de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, Alfred Bulai, este acuzat de abuzuri sexuale, după ce, ani în șir, le-a cerut studentelor să se dezbrace în fața lui și să le mângâie. Jurnaliștii au obținut mărturii de la 18 persoane, victime și martori, deocamdată...

În vârstă de 61 de ani, Bulai a fost și prodecan și secretar de stat. „Apare constant la TV și este cunoscut ca „unul dintre cei mai buni sociologi din România””, scrie HotNews.ro.

Informațiile au fost publicate după o anchetă ce a durat 4 luni, iar jurnalista Ioana Moldoveanu a discutat cu 18 martori și victime, reconstituind perioada 1995-2024 din cariera lui Alfred Bulai.

Fetele l-au înregistrat, iar acum unele dintre ele au acceptat să își spună povestea cu nume și prenume, iar altele sub protecția anonimatului.

„Profesorii știu”, „studenții știu”, „nu e ceva care să nu se vadă”, spun unii dintre martori, din generații diferite, cu care Snoop a discutat.

Manipulator, Bulai își perfecționează tehnica de aproape trei decenii, iar studente care nu se cunosc între ele au relatat abuzuri aproape trase la indigo, comise la ani distanță, arată HotNews.ro.

Între altele, celebrul sociolog le spunea studentelor sale că fetele trebuie să fie „sexicioase”, să aibă curaj „să-și expună corpul”, criticându-le că nu sunt așa.

Multe abuzuri aveau loc în taberele de vară pe care acesta le organiza. „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, se aude profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop. „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”.

„Profesorul încearcă până are succes. Pe unele studente le pipăie sau încearcă să le sărute, cu altele ajunge să facă sex. Le induce sentimentul că ele sunt vinovate pentru ce se întâmplă, potrivit înregistrărilor și mărturiilor. „Îmi spunea că eu sunt cea care îl seduce”, relatează una dintre victime”, conform Snoop.ro.

Ca să-și găsească scuze, profesorul încerca să inverseze raportul de responsabilitate dintre el și victime. „Îmi spunea că eu sunt cea care îl seduce”, a povestit una dintre fete jurnaliștilor. De asemenea, studenții spun că în unele situații îi umilea public.

Cum era dea așteptat, Alfred Bulai neagă acuzațiile. „Habar n-am de această chestiune. Sigur este că nu s-a dezbrăcat. Nu există o asemenea cerință”, a spus el, potrivit Snoop.ro.

Snoop a realizat un film de peste 20 de minute cu aceste înregistrări, declarațiile video ale fetelor și reacția lui Bulai, care poate fi urmărit mai jos:

Ca o primă reacție, luni, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a cerut ca Bulai să fie retras „din poziția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea participării la activitățile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situației sesizate”.

Conducerea SNSPA spune că „a luat act cu deosebită îngrijorare de acuzațiile de hărțuire sexuală și comportament abuziv, aduse prof. univ. dr. Alfred Bulai, formulate în cadrul unei investigații jurnalistice publicate recent”, promițând că va investiga cazul și că are „o toleranță zero pentru orice formă de hărțuire, discriminare sau abuz”.

După apariția articolului și Claudiu Tufiș, un conferențiar și doctor în științe politice, cadru didactic la Universitatea din București, a reacționat, confirmând cele spuse de victime și arătând că regretă că nu a luat poziție față de abuzurile care erau cunoscute de aproape trei decenii.

”Nu am adunat foarte multe regrete până acum, dar acesta este unul dintre ele: nu am luat o poziție publică împotriva mizeriilor pe care Bulai le făcea încă de la jumătatea anilor 1990, când l-am avut eu ca profesor la sociologie”, a scris el pe Facebook.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Obsedații sexuali de la Ștefan Gheorghiu ies la pensie.
Urmează Puleanu.
Postat 30 Iulie 2024, 08:30 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON