URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 28 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Octombrie 2024, 16:24

Devierea pârâului Salca din Oradea continuă: Viitorul canal al cursului de apă, amenajat pe jumătate (FOTO)

Devierea pârâului Salca din Oradea continuă: Viitorul canal al cursului de apă, amenajat pe jumătate (FOTO) (sursa foto: ADLO)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Continuă șantierul pentru devierea pârâului Salca, cel care acum străbate parcul industrial Eurobusiness II, a anunțat vineri Agenția de Dezvoltare Locală Oradea. ADLO și Primăria Oradea au decis mutarea cursului de apă pe zona sudică și vestică a parcului, pentru a elibera 6 parcele de teren, cu o suprafață totală de 13,5 hectare, care astfel vor putea fi concesionate firmelor.

Demarate în urmă cu aproape o lună, lucrările de amenajare a canalului în care va fi mutată și intubată valea sunt aproape la jumătate. Mai precis, au fost montate tuburile metalice pe 46% din lungimea totală de 979 de metri și, concomitent, se fac săpăturile pentru următoarele segmente.

ADLO se arată optimistă că lucrările vor fi gata înainte de termen. „Având în vedere ritmul accelerat de execuție și vremea prielnică, termenul de finalizare se va înjumătăți și estimăm că la jumătatea lunii decembrie proiectul poate fi încheiat”, se arată în comunicat.

Din cauza șantierului, pentru două săptămâni, accesul la terminalul cargo din strada Anghel Saligny se va devia pe un drum temporar, amenajat în zona adiacentă.

Lucrările de deviere și intubare a pârâului Salca au un preț de 5 milioane lei, plus TVA, sunt executate de firmele Madlev Cons, Flodor Transcom și Urban Construct Transilvania, iar termenul de execuție asumat prin contract este de 9 luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nu va agitation dragi prieteni!
De ce sa ne agitam? Ca merge apa la drepta, ca merge la stinga ce conteaza din moment ca se scurma? Ce conteaza este satisfacerea placerii Craiului Birtinezul l.
Postat 27 Octombrie 2024, 10:15 de Piranda
Ideea e proasta cu spume!
Au mai zis si altii, zic si eu: ideea e proasta cu spume! Puteau sa-i "regularizeze" cursul pe mejdiile parcelelor! Sunt sigur 100%, ca firmele din parc ar fi preferat sa aiba un curs de apa la extremitatea parcelei, langa care puteau fi amenajate banci si mese, plantate salcii, sa aiba angajatii un loc de servire a mesei frumos si in natura. Asta chiar in detrimentul celor 2-3 m "muscati" din terenul propriu-zis de cursul de apa. Am vazut in parau pesti, broaste testoase...era natura...stricati tot ca de obicei! Nu va costa mai mult de 50.000 de euro sapatura, nu aveati nevoie de tuburi si cu 2 utilaje de mari dimensiuni era gata totul in 5 zile. Asa ati platit mai mult de 1.000.000 de euro pt un c@c@t.
Postat 27 Octombrie 2024, 07:56 de Kid
idee buna, realizare proasta. Nu-i prima
Le recomand constructorilor si beneficiarilor sa puna mijloace de refulare inainte si dupa unghiul drept, care n-ar avea ce cauta acolo. La prima ploaie zdravana, acolo vor fi probleme majore. Apa nu stie reguli de circulatie ...
Postat 26 Octombrie 2024, 18:32 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5955 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON