URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 August 2024, 12:18

Decizia TAS: Gimnasta Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz la Jocurile Olimpice, cererea Sabrinei Voinea a fost respinsă (VIDEO)

Decizia TAS: Gimnasta Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz la Jocurile Olimpice, cererea Sabrinei Voinea a fost respinsă (VIDEO) foto: Sabrina Voinea/Ana Maria Bărbosu, iamsport.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a luat decizia finală în cazul scandalului din finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris. Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, sâmbătă seară, că TAS a decis că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4, scrie digi.ro.

Controverse la punctaj

Iniţial, gimnastele Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au ocupat locurile 4 și 5 în finala de la sol, ambele cu nota 13.700, însă cele două au fost nemulțumite de punctaj. Bărbosu a avut medalia de bronz pentru 30 de secunde, după care a pierdut-o din cauza unei decizii controversate a arbitrilor, care au admis contestația americancei Jordan Chiles şi i-a acordat acesteia punctajul cu care a întrecut-o pe româncă. Sabrina Voinea, care a terminat cu aceeași notă proba, a ajuns mai jos în clasament, departajarea fiind făcută la nota de la execuție.

Antrenorii au depus contestaţie, însă nota nu s-a modificat, motiv pentru care preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Carmencita Constantin, a trimis o scrisoare şefului Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG), Morinari Watanabe, în care a cerut prezentarea analizei detaliate şi justificarea notelor la dificultate si execuţie obţinute de Sabrina Maneca Voinea în finala de la sol. 

În acelaşi timp, FRG și Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) au depus memorii la Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS), unul referitor la modul de soluţionare al contestaţiei gimnastei Jordan Chiles, după anunţarea clasamentului, iar cel de-al doilea pentru felul în care au fost soluţionate contestaţiile pentru Sabrina Maneca Voinea şi Jordan Chiles.

"Decizie istorică"

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a luat decizia finală sâmbătă seara, după audieri întinse pe mai bine de 8 ore. În urma dezbaterilor, TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi cea a Sabrinei Voinea.

"Ca urmare a publicării deciziei TAS OG 24/15 de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei feminine de gimnastică artistică la sol de luni, 5 august 2024, sunt modificate în conformitate cu această decizie, după cum urmează: Scorul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit. Clasamentul finalei feminine de gimnastică artistică la sol a fost modificat în consecinţă, Ana Bărbosu (ROU) clasându-se pe locul al treilea, cu un punctaj de 13,766”, este anunţul făcut de FIG, sâmbătă seara. 

Acesta este exerciţiul cu care gimnasta Sabrina Voinea s-a clasat pe locul lV la Jocurile Olimpice de la Paris. Sursa video: eurosport.ro

Federația Română de Gimnastică a fost reprezentată în acest caz de societatea de avocatură specializată în dreptul sportului, Gherdan şi Asociaţii SCA, prin avocatul coordonator, orădeanul Sabin Gherdan, și avocații Călina Tejan, respectiv Raul Ștefan Celmare.

"Din păcate nu am obținut o soluție în integralitate benefică pentru ambele sportive ale noastre. Cu toate acestea, este o decizie istorică. Este prima oară când o medalie este retrasă unei sportive prin intermediul unei hotărâri TAS. Prin această hotărâre am reușit să doborâm o jurisprudență constantă a TAS de la Lausanne", a spus avocatul româncelor, orădeanul Sabin Gherman, la Euronews.

România, din nou pe podium

În urma deciziei de sâmbătă, clasamentul la sol va fi următorul: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) - 14.133, 3. Ana Maria Bărbosu (România) - 13.700, 4. Sabrina Voinea (România) - 13.700 şi 5. Jordan Chiles (SUA) - 13.666 (nota dinaintea contestaţiei admise de arbitre).

România obţinuse ultimele medalii olimpice la gimnastică artistică în 2012, la Londra, când Sandra Izbaşa a câştigat aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Acesta este exerciţiul care, în final, i-a adus Ana Mariei Bărbosu medalia olimpică de bronz. Sursa video: eurosport.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON