URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Februarie 2024, 14:00

Curăţenie în Tomnatic! După ce BIHOREANUL a scris despre gunoaiele care zac la marginea satului, Primăria a făcut curăţenie (FOTO)

Curăţenie în Tomnatic! După ce BIHOREANUL a scris despre gunoaiele care zac la marginea satului, Primăria a făcut curăţenie (FOTO) (Foto: primar Vadu Crișului)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până zilele trecute, drumul care urcă spre satul Tomnatic era presărat de gunoaie de toate felurile, dar după ce BIHOREANUL a prezentat situaţia, Primăria din Vadu Crişului, de care aparţine satul, a făcut luni şi marţi curăţenie şi a amplasat containere la marginea localităţii pitoreşti.

Situaţia a fost sesizată BIHOREANULUI săptămâna trecută, de un cititor, proprietar al unei case din Tomnatic, care a şi trimis atunci nişte fotografii în care se vedeau sticle, corpuri de mobilier şi multe obiecte din plastic care au fost aruncate la marginea şoselei.

Cititorul a explicat tot atunci că problema este cauzată de faptul că în Tomnatic nu ajung niciodată maşinile firmei de salubritate responsabile de colectarea deşeurilor din zonă, Salubri Aleşd, iar locuitorii nu au contracte încheiate cu aceasta. În plus, nici turiştii nu au unde să arunce mizeriile, pentru că acolo nu este amplasat niciun tomberon.

Situaţia a fost confirmată săptămâna trecută de primarul comunei Vadu Crişului, Dorel Cosma, care a promis că va face curăţenie, lucru care s-a şi întâmplat, la începutul săptămânii.

"Am avut două zone de curăţat. Una cunoscută ca Imaşul bătrân, între localităţile Tomnatic şi Zece Hotare, şi la ieşirea din Tomnatic spre drumul judeţean dintre Aştileu şi Roşia. Luni şi marţi am adus o firmă de curăţenie, alături de asistaţii social şi de inginerul de mediu din zonă care a coordonat acţiunea. La final, am amplasat şi trei containere de colectare a deşeurilor la marginea localităţii, unde sătenii şi turiştii să poată arunca gunoaiele care să fie preluate, pe cheltuiala Primăriei, de Salubri Aleşd", a detaliat primarul.

Acesta a explicat, însă, că nu poate rezolva deocamdată problema salubrităţii în toată localitatea, pentru că drumul nu e accesibil peste tot maşinilor firmei de colectare.

Rămâne de văzut cât va fi menținută această curățenie în Tomnatic. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitări Bihorreanul
De aceea e important să semnalam neregulile și să luăm atitudine
Postat 14 Februarie 2024, 14:07 de CivisUlpianum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON